De.

Viszont úgy gondolom, hogy nem nagyon kellene már nekem csak úgy a levegőbe próbálkozni. Még egy esélyt adok magamnak, többre már sem energiám, sem időm nincs.

Kb. 50 oldalnyi lelettel mentünk vissza a csodadokihoz múlt héten. 6-ra volt időpontunk, 8-ra értünk oda, majd 9-ig sétáltunk, végül 3/4 11-kor jutottunk be. És éjfélig tartott a konzílium. A lényeg, hogy inzulinrezisztens vagyok, erre kaptam gyógyszert (és önszorgalomból próbálok diétázni). Trombózishajlamom van, erre meg majd kapok szurit, ha összejön a baba. Van egy kis immundefektem is, erre pedig antihisztamint kell majd szednem, amivel nem lehet vezetni, és kellemes delíriumban tölthetem leendő várandósságom első 3 hónapját. Egyébként pedig minden vitamint külön kell szedni, ami adott esetben akár 8-féle bogyót is jelenthet. 

A doki szerint a "nemzéstől" kezdve kellene táppénzre mennem, na, ezt nem tudom, hogyan adom be a munkahelyemen... "Bocs, most 2 hétig biztosan nem jövök, mert ma szexeltünk..."

A gáz amúgy első körben nem is ez, hanem az inzulinrezisztencia gyógyszer. 3X1-t kell szedni belőle, de ahhoz, hogy ide eljussak, fél szemenként kell emelni a napi adagot, hogy legyen a szervezetemnek ideje hozzászokni. Most jelenleg 1X1/2 tablettánál tartok, ezt kell 10 napig alkalmazni, aztán 2X1/2 újabb 10 napig és így tovább. A mellékhatások kb. 3 oldalon vannak listázva, nagyon gyakori (10-ből több, mint 1 embert érint) az emésztési problémák, úgy, mint hányás, hasmenés. Lehet tippelni, hogy engem érint-e. 

Az inzulinrezisztenciás diéta pedig nemes egyszerűséggel a 160 CH-s fogyókúra. Napi összesen 160 g szénhidrátot lehet enni, de az sem mindegy, hogy mikor milyen típusú (gyorsan és lassan felszívódó) CH-ból mennyit eszik az ember. Ez gyakorlatilag folyamatos mérlegelést (és éhséget) jelent. Megteszek minden tőlem telhetőt, de azért ez erősen elveszi az étkezés élvezetét. Nem baj, bomba nő leszek, mire elkezdünk újra próbálkozni.

Amire amúgy leghamarabb 3 hónap múlva kerülhet sor, addigra minden gyógyszert szednem kell, és ki leszek ütve az antihisztamintól, szóval csak házibuliba tudok majd menni, illetve hozzánk jönni, mert én csak delíriumban fogok pillázni a kanapén.

A doki szerint a vetélések oka az inzulinrezisztencia (is) lehet, a halvaszülésé pedig minden bizonnyal a trombózis. Persze, garancia semmire sincs, de a csodadoki (a mindenféle híres külföldi egyetemi diplomájával) elég meggyőzőnek tűnt.

Szerző: anna_over_the_moon  2014.05.28. 08:55 4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr246222262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sulemia · http://sulemia.freeblog.hu 2014.05.28. 22:18:14

mi az inzulinrezisztencia gyógyszer?

anna_over_the_moon 2014.05.29. 16:20:09

@sulemia: tulképpen cukorbetegnek (2-es tip.-ú) való gyógyszer, metformin hatóanyagú

bognart 2014.05.30. 08:42:36

Örülök. Na nem a macerának, vagy a gyógyszereknek, hanem annak, hogy van egy út, amin végre elindulhatsz. Kérlek ne feledd, hogy bár a meccset need kell lejátszanod, a partvonalról sokan szurkolunk nektek!

tré 2014.06.11. 17:34:38

Szia Anna!
Eszter halála óta olvaslak. Azóta nekem is volt egy vetélésem (korai, messze nem olyan megrázó mint E.) és született egy kisfiam.
Csak azért írok, mert a vetélés után nálam is IR-át állapítottak meg, szedtem én is a metformint. Nekem szerencsére nem volt hányingerem. Viszont pár hét után elkezdett zsibbadni a lábam, az B12 vitamintól múlt el.
A diétával pedig óvatosan. Nem tudom, milyen testalkatú vagy. Nekem a doki 160 g CH-ot mondott, amit a dietetikus egyből 180 g-ra korrigált (elég vékony vagyok). Ezzel gyorsan fogytam, pedig nem kellett volna (és éheztem is), úgyhogy felemelte 220 g-ra. Azzal már nem éheztem, de még nem is híztam. De az egyszeri adagot nem lehetett emelni, úgyhogy este 10-kor kellett még ennem. Nem vagyok egy későn evős, úgyhogy a 6-szori étkezést nehéz volt tartani.
Szurkolok én is!
Vica
süti beállítások módosítása