Nahát, elmentünk, haza is értünk egyben. Gazdagabbak lettünk 6 db kicsi, 1 nagyobb Eiffel-toronnyal (az igaziban is voltunk, de erről majd később), igazi „minkkészlettel” Sárinak, plusz „hajkészlettel” szintén a nevezettnek, egy rakat élménnyel, és én személy szerint valami rejtélyes szédüléssel, ami szinte állandó, szerintem a fülem miatt (légnyomás a gépen), és a tököm ki van már vele, hogy folyton valami bajom van.

Párizs nagyon-nagyon… értem már, miért mondják, hogy vagy London, vagy Párizs. Nekem személy szerint mindkettő, de valóban Párizs a szebb. Azt hiszem, minden highlightot láttunk, de ahhoz, hogy minden leülepedjen, kellene még egy kis idő. 4 nap nem volt sok, lejártuk a lábunkat, de –köszönhetően Zs-nek (barát & idegenvezető) minden „must” és „should have”, sőt néhány „nice to have” is belefért. Nélküle amúgy szerintem még mindig a metróban keresnénk a kijáratot. Persze, már felsorolni sem tudnám, mennyi élmény ért, de az tuti, hogy nem amerikai turista módra néztük a várost. Zs. persze egy csomó adalék infót is tudott Párizsról, ami nincs benne az útikönyvekben, így még érdekesebb volt az egész. Egy nép, aki már többször megdöntötte az uralkodó osztályát, egy város, ahol egyszerűen mindenki stílusos… valami ilyesmi az első benyomás.

Szóval alapvetően jól éreztük magunkat. Persze, minden örömben van üröm. Ha Eszter élne, még jó ideig nem mehettem volna el Párizsba. Mondhatnám úgy is, hogy Eszter halála juttatott ehhez az úthoz. Persze, ez így barbárul hangzik. Egész Párizst, a világ összes városát odaadnám, hogy ő itt legyen. De nem lehet, és ezen akkor sem segítek, ha én mégsem megyek el. De a hiánya a legváratlanabb helyeken vág mellbe, és ez Párizsban is így volt. A belem kiköpöm, amíg felérek az Eiffel-torony második szintjére, és eszembe jut, hogy Eszter nélkül lépcsőzöm. A design-babacuccok… stukkók, gyereket tartó anyák a reneszánsz képeken… ez a fájdalom nem múlik el soha. Nem lesz kisebb, soha, semmitől. Mit tehetek mást, mint hogy megtanulom elviselni?

Szerző: anna_over_the_moon  2012.04.18. 13:32 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr384580511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

inez 2012.04.18. 22:42:46

Várnai Zseni: A végtelenben egy napot Csak pár évet, pár hónapot, a végtelenben egy napot Alszol egyedül gyermekem. Csak egyet álmodsz, és jövök, A földön itt misem örök, S melletted leszek újra én. És rád roskadok, Mindenem. Ott messze túl a Mindenen, Ott újra eggyé forradunk. Köröttünk zeng a végtelen, De túl a földi életen Nem érhet többé semmi vész. S újra viselem gondodat, Csak még pár földi dolgomat Elvégzem, s aztán jövök. Addig az álmod szép legyen, A másvilági réteken Szebbek talán az álmok is. Aludj, aludj, s már ott vagyok, A végtelenben egy napot Aludjál addig, gyermekem. -------------- Kimondhatatlanul sajnálom Esztert így ismeretlenül is :-((( Nagyon megértem ezeket a kettős érzéseket az utazással kapcsolatban.

Ismeretlen_44444 2012.04.19. 10:13:24

Kedves Inez! Köszönöm, nagyon szép vers.
süti beállítások módosítása