Sári ma éppen 6 éves, 2 hetes, 1 napos és a 7 óra 30 perces. 

Sári 121 cm és 25 kg (ruhában, otthon a mérlegen olyan 23-24 kg körül van). A lába 31-es és 128-as ruhákat hord.

Balkezes, akárki akármit is mond az oviban. A ceruzát "rendesen" tartja, egyre jobban szeret rajzolni és színezni, és szinte mindig a "vonalon" belül marad. Emberábrázolása részletes és színes, de az arányok nem mindig sikerülnek. Ügyesen vág mindenféle méretű ollóval, de azért gyakran kapkod, türelmetlen, és a legtöbb hiba ebből fakad. Írni nem tud, csak a saját nevének betűit ismeri fel, és következetesen rossz irányba (jobbról-balra) rajzolja a betűket. Még jér logopédiára, ami rendkívül sokat segít neki a beszédfejlődésben. A dadogása szinte teljesen elmúlt, és a hangzói is egyre tisztábbak, bár tény, hogy van még pár hang (S, Sz, Cs, Zs, Z), amit nem tud jól kiejteni. A logopédiai házifeladatokat mindig szorgalmasan és pontosan elkészíti, ezért már rengeteg matricája van.

Sári egyre komplexebb világnézettel rendelkezik. Mindent tudni akar, mindenre kíváncsi és mindent meg akar érteni. Érdeklődése rendkívül szerteágazó, de mostanában leginkább a kozmológia és a történelem, nemzetiség, országok, béke és háború témaköre izgatja. Rendkívül erős etikai vénával rendelkezik, és a morális kérdéseket feszegető kérdésekben gyakran választja a pacifistább megítélést. 

Sári rendkívül kedves gyerek. Nem csúfol senkit, mert nem szeret "nem kedves" lenni, és pontosan tudja, sőt, egy-egy szülői elszólás esetén fel is hánytorgatja, hogy senkit nem bántunk a kinézete, bőrszíne, vallási hovatartozása, testi hibái miatt, és az emberekre csak azért szabad haragudni, amit csinálnak, ahogy viselkednek, vagy amit mondanak. Mindazonáltal Sári valószínűleg vagy konfliktuskerülő, vagy konfliktustagadó hozzáállással rendelkezik (az oviban), mert azt hiszem, szociális érettségének ezen része az (élő) testvér hiánya miatt nem elég fejlett.

Sárinak egyébként elég sok barátja van. Már egyáltalán nem szigetelődik el az oviban, sok gyereket szeret és szerintem őt is szeretik (legalább is elég sok szülinapra hívják). Ugyan szokták néha piszkálni, vagy csúfolni, de lelkileg szerintem eléggé megerősödött, és elég magabiztos ahhoz, hogy ezek a dolgok leperegjenek róla. Sajnos a korábbi legjobb barátnője (Alíz) másik oviba ment, de azért két másik kislánnyal nagyon jóban lett azóta. Ezek közül a gyerekek közül ugyan senki nem fog az általunk választott iskolába menni, de szerintem Sárinak már nem fog gondot okozni a beilleszkedés egy új környezetbe, mert egyébként nagyon nyitott gyerek.

 

Szerző: anna_over_the_moon  2014.03.28. 14:54 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr695883275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása