Sári már kinti életének hatodik hónapját tapossa, de én még mindig nem kaptam családi pótlékot, annak ellenére, hogy még májusban benyújtottuk a tökéletesen kitöltött kérvényt, és a hiánytalanul összegyűjtött mellékleteket. 

Persze próbáltam érdeklődni a Kincstárnál, Cegléden (mert a budapestieknek Cegléden intézik az ügyeiket, míg a Pest megyeieknek Budapesten), ahol persze állandóan foglalt volt a telefon. Ezért küldettem egy faxot anyuval, mivel emailcím nem volt megadva - ez volt azt hiszem, júniusban. Válasz persze semmi, a pénzt pedig továbbra sem kaptam meg.

No, ma reggel gondoltam egy nagyot, mivel már utószezon van, így csak nem nyaral az egész Kincstár, és újra tárcsáztam. Cegléd - foglalt. Pest - foglalt. Ez így már nem járja, felütöttem a honlapjukat, aminél gagyibb honlapot már rég láttam (persze biztos egy valag pénzbe került), kikerestem a családtámogatási főosztály címét, és írtam egy dörgedelmes levelet - kifejtve felháborodásomat az ügyben, hogy miaf*szért nem lehetőket elérni (talán nem kellene félretenni a telefont), és hogy a törvényben nem szerepel 4 hónapos várakozási idő egy olyan juttatás elbírálásában, ami amúgy alanyi jogon jár.

Erre "postafordultával" jön az email a központtól, majd egy másik az ügyintézőtől, hogy elnézésemet kérik, és már utalták is a 61ezer Ft-ot. Nem számoltam ki, de remélem, tényleg ennyi jár.

Viszont nem semmi: úgy látszik, ha nem írok, akkor várhatnám a családi pótlékot ítéletnapig. Ami szintén meglepő, hogy ezek szerint azért tudnak ezek hatékonyan is dolgozni, hiszen kábé 4 óra telt el a levelem és az utalás között. Anno a cégben ha valaki valamit pattogott, minimum egy hét volt, mire kibogoztuk az ügyét. Igaz, mi nem is egy emailt kaptunk egy nap. Mármint munkaügyben, a spamek nem számítanak...

Szerző: anna_over_the_moon  2008.08.21. 17:29 2 komment

Címkék: ceg magyarvalosag

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr394580028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_91082 2008.08.22. 12:22:13

Nálam is ez volt, bő 5 hónap után utalták úgy, hogy hetente hívogattuk őket, ígérgettek stb. Mindig foglalt a telefon és, ha végre kicsörög, akkor meg nem veszik fel. Jó sok időt elszórakoztunk ezzel.

Ismeretlen_75240 2008.08.22. 22:54:00

az OEP sem veszi fel. pedig mindenkinek egyszerűbb lett volna az élete, ha postázom, faxolom, vagy urambocsá' e-mailben elküldöm a vonatkozó anyagookat.
süti beállítások módosítása