Sáritartásunk környékén újabban -pontosabban 2 napja- központi szerepet kapott a bili. Megvettem neki ugyanis a Bilikönyvet, ami az egyik kedvenc olvasmányává nőtte ki magát. A könyvben először az volt a furcsa, hogy Samunak, a főszereplő kisfiúnak fütyije van, és azon pisil. Sári először kereste, hogy hol van az ő fütyije, némileg még el is szontyolodott, amikor kiderült, hogy neki nincsen. De aztán elmagyaráztam, hogy anyának sincsen, csak apának van, amit azóta sűrűn emleget is. Sőt, apa fütyijét már párszor - a közös fürdések alkalmával - jól szemügyre is vette, ami szerintem vicces, Cs. szerint viszont tök ciki, ő nagyon zavarban volt, úgyhogy eleinte csak fürdőgatyában mert a lányával fürdeni. Mindenesetre nem hinném, hogy Sári érti ezt a fiú-lány topikot, de azt már tudjuk, hogy Samunak fütyije van, és azon szokott pisilni.

Szóval elmeséltük párszor ezt a Bilikönyvet, de nagyjából ennyi lett (volna) a sztori. Tegnap délután viszont Sári épp a keresztanyjával játszott, mikor elkezdett neki a bilijére mutogatni (ami már egy jó ideje bent van a szobájában, hátha...), meg kérte, hogy vegye le a nadrágját. T. még meg is kérdezte, hogy szabad-e, én meg nem hittem, hogy bármi lesz, de hát ha a gyerek akarja, akkor miért ne. Úgyhogy ráültek a bilire, aztán csodák-csodájára bele is pisiltek. Sári persze marha büszke volt magára (jól meg is dicsérgettük, persze), majd kiborítottuk a pisit a WC-be, és egy könnyes búcsú keretében lehúztuk, miközben Sári -ahogy a Bilikönyvben is- pápázott a pisinek. 

Ma reggel aztán "fetrengett" az ágyunkban, amikor hirtelen ötlettől vezérelve megkérdeztem, hogy rá akar-e csücsülni a bilire. Elvigyorodott, majd lemászott az ágyról, be a szobájába, hozta is a bilit, én meg levetkőztettem, de mivel tiszta pisi volt a pelus, így nem gondoltam, hogy lesz valami - végül egy finomat kakkantott a bilibe, amelyet hasonló szertartások közepette bocsátottunk útjára. Ma amúgy még kétszer produkált eredményt biliügyben, igaz, csak folyósat, de egy kaki azért elég egy napra, nem? Persze, voltak téves megérzései is Sárinak, de hát kinek nincsenek, ugye...

Szóval nem tudom, mert azt hittem, hogy még korai elkezdeni a biliztetést, de lehet, hogy érdemes egy kicsit próbálkozni. Erőltetni nem akarom, nehogy megutálja, de azért az sem utolsó szempont, hogy mennyi pelenka fogy - és végül is nem bánnám, ha már semennyi nem kellene. Aztán meg azt sem tudom, hogy télen jó ötlet-e a bilivel szenvedni, és hogy ha esetleg megyünk bölcsibe, akkor ott nem tojják-e le, ha a gyereknek rosszkor kell pisilni. Viszont ha addig nem lesz szobatiszta, ott biztos nem is fogják ránevelni, vagy nem olyan módszerekkel, ahogy azt szerintem csinálni kellene. 

Szerző: anna_over_the_moon  2009.10.24. 20:57 Szólj hozzá!

Címkék: bili növésben micsinál

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr474580266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása