Asztapaszta - ma Sári végre megengedte, hogy belessek a szájába, és ha jól számoltam, akkor már 15 foga van a hölgyeménynek. Igen, jól emlékszik a szemfüles olvasó, mert nem olyan régen, kb. 1-1,5 hónapja még csak 10 darab sorakozott eléggé viccesen elszórva a szájában - nos, így nem nehéz kiszámolni, hogy akkor ugye 5 db jött ki ilyen rövid idő alatt. Mindezt úgy, hogy nagyjából észre sem vettük, Sári sem nyűgösebb, sem taknyosabb nem volt az átlagosnál. Ez a gyerek vagy egy hős, vagy az egész fogmizéria csak kamu...

A sorrend minden ésszerűséget és logikát felülmúlt, ui. összevissza nőnek ennek a gyereknek a fogai. Most úgy állunk, hogy alul elöl 3 foga van, és jobb oldalt, ahol a kettes is kijött, jön a hármas is, míg bal oldalon a kettesnek se híre, se hamva, ellenben a hármas jól láthatóan áttörte az ínyét. És ugye már régóta kint vannak a rágófogai alul (is), számszerint 2 db, és ez amúgy 7, ha jól számoltam. Fent az elöl meglévő 4 és a hátul meglévő 2 mellé szimmetrikusan növeszt még kettőt a lány, úgyhogy ott meg már 8 foga lesz. Ez összesen 15, jóval több, mint ahány a dédinek van (saját), de lehet, hogy a mama sem szállhat már versenybe (bár abban megoszlanak a vélemények, hogy a koronát tartó csiszolt fogak játszanak-e, vagy sem).

A fogmosással -ha már ennyi gyöngyszem van a helyén- rendületlenül próbálkozunk, illetve én, mert Sári utál fogat mosni. Próbáltam fogkrémmel, és anélkül is, de vagy hevesen tiltakozik és hisztizik, vagy max. megrágcsálja a fogkefét, azt ennyi. Sikálni, vagy esetleg csak szimplán megmosni még sosem sikerült a fogait... Egy darabig a TV-maci hozott némi áttörést, de leginkább csak a gurgulázás miatt, a fogát továbbra sem mosta 1 mp-nél tovább, most pedig a fognyűvő manócska meséjével próbálkoztam ezerrel, de azt hiszem, nem igazán sikerült elültetni a történet lényegét Sári fejecskéjében, mert tegnap arra a kérdésre, hogy szereti-e a fognyűvő manót, határozott igennel felelt...

Szerző: anna_over_the_moon  2009.11.27. 21:06 1 komment

Címkék: majd fog

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr194580275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_91082 2009.12.08. 15:46:38

Jót mosolyogtam, hogy a csúnya manóval szimpatizál, Huncut :) Mi a 4. fog óta rendszeresen mossuk Dóri fogát, vagyis én, mert Ő inkább csak rágja a fogkefét, meg lenyalogatja a fogkrémet. Neki is vannak olyan korszakai, amikor nem szeret fogat mosni, ilyenkor énekelek közben, vagy valami dumával elterelem a figyelmét, esetleg, ha Apa kéznél van, akkor bohóckodik neki. Miután átsikáltam a fogait, megkapja a fogkefét, és Ő is próbálkozhat. Szerintem az nem baj, ha nem mossa egyedül, az ilyen idős gyerekek nem is képesek olyan alaposan megmosni, mint amennyire kellene.
süti beállítások módosítása