Benne vagyunk a dackorszakban – nyakig. Ráadásul úgy tűnik, Sári tőlem is örökölt azért valamit, legalább is ami az akaratosságát illeti, úgyhogy nehéz korszaknak nézünk elébe.

Egyre határozottabb elképzelése van arról, hogy mit is szeretne csinálni – és ez rendszerint nem az, amit mi szeretnénk, hogy csináljon. És ha valami nem úgy történik, ahogy őfelsége kigondolta, akkor aztán jön a hiszti, ami most már olyan igazi „földhözvágom magam” –féle (persze, csak finoman, nehogy fájjon). Ma reggel például Süsüt akart nézni (most ez a nagy sláger, pedig szerintem a tizedét sem érti, mivel a sztori azért jóval bonyolultabb, mint a Teletabiban), és amikor egy rész után kikapcsoltam a DVD-t, a kisasszony lefeküdt a konyhakőre, és nem mozdult. Akkor átraktam a szőnyegre, hogy legalább ne a hidegen feküdjön, de ő felállt, és visszafeküdt a kőre.

Ami nagyobb gond, hogy újabban fizikailag is kifejezi a nemtetszését: üt, harap, csipked, csapkod, lököd – a múltkor pl. úgy megharapott, hogy nyoma maradt. De persze nem csak engem tisztel meg érzelmei kifejezésének ezen módjával, hanem mindenkit, aki az útjába akad, és mivel erős, mint egy kiscsikó, ezért jó lesz vele vigyázni! Ugyan mindig elmondjuk neki, hogy nem szabad senkit bántani, de azért kicsit félek attól, hogy majd a bölcsiben is nekimegy másoknak, és mivel abban a csoportban javarészt nála kisebbek lesznek, ezért jó volna elkerülni, hogy ő legyen ott az agresszív kislány.

A múltkori velem szemben tanúsított közönye egyébként még részben tart: mostanában például csak apa tud jól mesélni, ezért este ő kell, de néha „beanyásodik” a gyerek, és olyankor mindenhova jön velem. Ma reggel például kénytelen voltam bevinni magammal a WC-re, máskülönben hiszti volt, egyik éjjel pedig mindenáron mellettem akart aludni (értsd: egy takaró alatt), ami azért volt „jó”, mert így én szinte semmit nem aludtam, mert egyfolytában ficánkolt a kismanó.

Hiába, változnak a dolgok, változnak az idők, szoknunk kell mindent…

Szerző: anna_over_the_moon  2010.02.15. 10:04 3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr874580300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_114087 2010.02.15. 21:00:59

Kezet foghatunk. Bennem is érlelődik a felismerés, hogy ez már az a bizonyos dackorszak...Most kell nagyon kitartónak lennünk és következetesnek. Ma pl. kivett egy joghurtot a hűtőből, hogy megeszi, hozott hozzá kanalat, de mivel én merészeltem kibontani így patália lett és hozzá sem nyúlt! Eszem megáll. Nálunk a LolkaBolka az új sláger, 1 órát képes nézni egyhuzamban.Nézné tovább is, ha hagynám... Ennél márcsak Michael This is it dvd-jét szereti jobban, betéve tudja a They don't care about us koreográfiát:-), meg a Thrillert:-)))Ebben csak az a baj, hogy én élek-halok Michaelért, de mostanra kezdem végleg megunni. Kitartás, dacnak is vége lesz egyszer. Tényleg, mikor is? Amúgy megcáfolva magam Dávid is megy bölcsibe márc.15 után, de csak délelőttre. Úgy hiányzik Neki a társaság, mint egy falat kenyér. Puszillak!

Ismeretlen_114087 2010.02.15. 21:05:20

Ja, akartam kérdezni, hogy mi a helyes szülői magatartás szerinted az ilyen dacos helyzetekben? Nyilván elkezdem nézni a Szuperdadust újra, mert sokszor tanácstalan vagyok. Kíváncsi lennék a bölcsis dadák hogyan kezelik az ilyen helyzeteket.

Ismeretlen_44444 2010.02.16. 08:40:22

Hehe - szerintem semmit. Amit egyébként cserukkától hallottam, és szerintem ez elég jó módszer, hogy a hisztis gyereket fogod, és halál nyugodtan kiviszed a "hisztis" területről - mondjuk a másik szobába. Lerakod, és tök nyugodtan otthagyod. A hiszti rendszerint a közönségnek szól. Ha nincs közönség, nincs hiszti :-) Persze, nem biztos, hogy ez működik, még nem sokszor próbáltuk
süti beállítások módosítása