Nem, továbbra sem minősítem át a blogomat aktuálpolitikai vélemények gyűjteményévé, mert azért ez mégis csak a gyerekeimnek szól, de azért úgy fair, ha majd ha 18 évesen olvassák (mert lesz még elektromosság és Internet), akkor majd lássák, hogy mi foglalkoztatta az anyjukat legjobban 2012. január 4-n (a méretein és a súlyán kívül).

Amikor még voltak közgazdasági ambícióim, és írtam a diplomamunkámat, beletettem ezt az idézetet (a gulyáskommunizmussal foglalkozó fejezet elé): "Ha az embereknek választaniuk kell a szabadság és a szendvics között, a szendvicset fogják választani. (Lord Boyd-Orr brit politikus)". Szerintem arra az időszakra teljesen találó a dolog, de a napi eseményekkel is simán párhuzamot tudok vonni.

Szerintem a magyar állampolgárok 90% konkrétan leszarja, hogy új alkotmányunk van, meg új országnevünk, meg jegybanki függetlenség, meg médiatörvény és minden egyéb, a demokratikus alapelvek szerint minimum aggályos törvény és rendelet lépett életbe az év utolsó napjaiban. Amíg a hó végén is el tud menni a Tescoba, és karácsonyra vehet magának egy plazma-tv-t, addig ez mind nem érdekli. 4 évenként meg egyszerű pártszimpátia alapján szavaz (így választhatott meg 2/3-dal egy olyan pártot, aminek konkrétan nem volt programja).

Amikor viszont 319 Ft felett jár az EUR, és az hejre kis adórendszer miatt pár ezer Ft-tal kevesebbet visz haza, mindjárt ellenzékbe kerül, és

Szerző: anna_over_the_moon  2012.01.04. 11:38 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr214580485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása