Sári vasárnap, amikor elküldtem fürdeni, keserves sírásba tört ki, hogy nem akar iskolába menni. Mivel ilyen még nem volt, természetesen elkezdtem kapargatni a felszínt, és kiderült, hogy Sárit néhány kisgyerek csúfolja, mert lassú. Ami persze tény, mert tényleg az, de nyilvánvalóan sokkal gyorsabb akkor sem lesz, ha tényleg zavarja, hogy emiatt csúfolják. Sári ilyen, kis álmodozó, komótos, ami néha engem is halálra idegesít, de ez van.

Azt nyilván hiába mondtam neki, hogy ne foglalkozzon a csúfolódással, mert ez nála (sem) nem segít. Eszembe jutottak még olyan pszichológusok által is alátámasztott fennkölt gondolatok, hogy aki piszkálja a másikat, az tulajdonképpen a saját gyengeségéről akarja elterelni a figyelmet, de gyanítom, ezt hiába érti meg Sári, a nála nyilvánvalóan alacsonyabb IQ-val rendelkező kis köcsögök nem fogják, vagyis a szellemi fölénnyel nem lehet őket lenyomni. Legalább is most még. Erre majd visszatérünk olyan 10-12 év múlva, bár remélhetőleg akkor azért már nem lesz rá szükség.

Mivel Sári nem túl izmos, így az sem követendő stratégia, hogy húzzon be egyet a csúfolóknak - meg hát azért azt sem szeretném, ha verekedős lányom lenne.

Így végül három dolgot mondtam neki.

1. Beszólnak neki, hogy lassú, mondja azt, hogy "Tudnám gyorsabban is csinálni, de NEM AKAROM!"

2. Feltartja a sort, mert lassú, és cseszegetik, akkor DIREKT menjen még lassabban. Ezt az autópályán szoktam alkalmazni, ha rámvillognak. 

3. Vegyen be egy "leszarom"-tablettát. A "leszarom"-tablettát, ami láthatatlan, de cukor ízű, a nadrágzsebébe tettem, és amikor bántják, csak nyúljon oda, és teljesen titokban kapjon be egy szemet. Ettől majd nem érdekli, amit mondanak neki. Húzza ki magát, aztán menjen arrébb. Persze, erről senkinek sem szabad beszélni.

A harmadik megoldás nagyon tetszett neki, reggel kérte is, hogy tömjem meg jól a zsebét. Délután aztán kérdeztem, hogy szükség volt-e a tablettára, és kiderült, hogy többször is. Viszont a jó hír, hogy legtöbbször használt, de sajnos egy esetben nem. A kérdésemre, hogy miért nem, ez volt a válasz:

- Mert nem tudtam, hogy vehetek-e be belőle többet is.

 

Szerző: anna_over_the_moon  2015.12.01. 13:36 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr848129998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása