A mai blogbejegyzésnek arról kellene szólnia, hogy 35 hetes vagyok, és ezer kiló, meg a tököm tele van már terhességgel, és mikor szülök már, és mittomén, egyéb rinyák... talán így is történhetett volna.

Ki tehet arról, hogy nem így lett?

Egy héttel ezelőtt még hallottam a védőnő kütyüjén Eszter szívét dobogni. Egy héttel ezelőtt még utoljára megrugdalt a kislányom. Egy héttel ezelőtt még élt.

Azt olvastam valahol, hogy nem szabad a naptárat lesni, hogy mikor mi történt épp X. ideje. Majd biztos lesz olyan is, amikor elfelejtem.

Tegnap este varratszedésre mentünk az orvoshoz. Persze, nem ez volt a lényeg, hanem hogy talán valamit megtudott már a boncolásról. Előzetes eredmény szerint Eszter szervein (már nem tudom, melyikeken) pontszerű bevérzések voltak, amik mégiscsak oxigénhiányra utalnak. De az oxigénhiányt semmi nem magyarázza. Vagyis Eszter megfulladt, csak nem tudni, miért. Mindenesetre hosszan tartó oxigénhiány biztosan nem volt, mert a magzatvíz tiszta volt, a baba megfelelő méretű, és sokat mozgott addig, amíg... A szövettani vizsgálatok miatt a hivatalos eredmény még hetek kérdése.

Most jobb lett? Nem.

Közben Sárira anyu vigyázott. Amikor mondtam neki, hogy a mama fogja altatni, mert mi orvoshoz megyünk, Sári elszontyolodott, és kérdezte: "Már megint?". Majd amikor indultunk, sírni kezdett. Megígértük neki, hogy most mindketten jövünk haza, de anyu elmondása szerint ezután sokat mesélt az Eszterről, és kérdezgette, hogy ugye most anya is hazajön. Elmesélte anyunak, hogy Eszter meghalt, és megkérdezte, hogy miért nem védte meg a magzatvíz? (Korábban sokat beszélgettünk arról, hogy a baba magzatvízben van, ami finom meleg, simogatja és megvédi őt. Most nem érti Sári, hogy ha volt magzatvíz, az miért nem védte meg Esztert?) Megérdemelne ez a kislány egy épeszű anyukát, úgyhogy nincs mese, össze kell szedni magamat!

De ilyenkor reggel még jó. Mindenki elmegy itthonról, és lelkiismeret-furdalás nélkül lehet bőgni.

Szerző: anna_over_the_moon  2012.01.11. 09:29 3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr554580454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gneke · http://www.gaaa.blog.hu 2012.01.11. 18:04:40

A történtekhez képest és hogy még mennyire friss a dolog nagyon összeszedetten írsz. Én is ennyi idős voltam, mint most Sári mikor meghalt a kistestvérem. Anyukámnak hat terhessége volt, ezekből én maradtam egyedül, 2 spontán vetélés, egy méhen kívüli terhesség és két csecsemőkorban meghalt gyerek mellett. Az egyik 4 évvel előttem született, őt nem ismertem, a hugom 7 hónapos volt mikor mh (én épp 3 évvel több).

gneke · http://www.gaaa.blog.hu 2012.01.11. 18:11:55

folytatás Eszter arcára fénykép nélkül is emlékezni fogsz, míg élsz. Hidd el, az idő sokmindenre gyógyír lesz és Sári erőt ad a hétköznapokhoz. Nagyon sokat gondolok ismeretlenül is Rátok. Sok erőt és mielőbbi lelki megnyugvást kívánok!

Ismeretlen_106952 2012.01.11. 21:08:15

Jobbulást kívánok és kitartást! Jajj, nagyon sírtam ahogy olvastam a blogodat - nagyon át tudom érezni -, de azzal is, hogy kiírod magadból könnyítesz a lelkeden.
süti beállítások módosítása