Hát akkor megvolt a hetedhét országra szóló lakodalom szülinapi buli. Elég bénán választottuk ki az időpontot, bár mentségemre legyen szólva, hogy az elkövetkezendő kb. 2 hónapban nagyjából ez volt az egyetlen szabad vasárnapunk. Ráadásul én előtte héten külföldön voltam, így maradt nettó 2 napom a szervezésre. Cs. még az elején, az öltet felmerülésekor kijelentette, hogy ő ugyan nem segít semmit, miért nem csináljuk inkább egy játszóházban, mint minden normális ember. A barátok közül J-éken kívül mindenki lemondta a részvételt (innen is köszi a közreműködőknek), úgyhogy azért volt bennem némi aggodalom a dolog miatt.

De szerencsére elég jól tudunk improvizálni, és időnyomás alatt születnek a legjobb ötletek, úgyhogy azt hiszem, végül is elég jó kis bulit hoztunk össze. Sajnos az idő nem volt olyan csodálatos, mint előtte pár nappal, de az esőt megúsztuk.

Mert ugye a buli maga szabadtéren zajlott, városi kis parkerdőnk egyik tisztásán, egy erdei pihenőben. Már eleve a meghívó különleges volt, ui. mindegyiket kézzel készítettük (a tavalyihoz nagyon hasonló módon, azzal a különbséggel, hogy most Sári is sokat segített). Tiszta pillanatragasztó voltam én is és Sári is, mire a végére értünk. A meghívóhoz pontos leírást csatoltam a szülőknek, ennek ellenére azért volt, aki nem talált oda segítség nélkül. Mivel 18 gyereket kellett szabad téren valamennyire kordában tartani, így a szülőket is kértük, hogy maradjanak.

Vasárnap reggel kimentünk anyuval megnézni a terepet, mivel akartunk csinálni egy erdei akadályversenyt. Amikor odaértünk, megállt bennem az ütő, mert a helyszínen éppen kint volt a rendőrség, és én még egy nylonnal letakart kupacot is láttam - na, gondoltam, itt tuti megöltek valakit. De szerencsére nem erről volt szó, "csak" vandálok összebarmolták a területet, és azt helyszínelte a rendőrség. Délutánra nagyjából végeztek, úgyhogy nem volt akadálya a bulinak.

Délelőtt mi szendvicseket gyártottunk, Sári meg nagyon izgult (érthető módon), és úgy fél 2 körül vonultunk fel a helyszínre teljes családilag. Lassan a vendégek is megérkeztek, a gyerekeket -amíg be nem futott mindenki- adj-király-katonát-tal, meg gyertek-haza-ludaim népi játékokkal szórakoztattuk. Cs. vállalta az anyukák/apukák (inkább apukák) simogatását, én meg rohangáltam, hogy minden a helyén legyen, és vezényszavakat kiabáltam (general management - ez jól megy nekem). Amikor többé-kevésbé egybe volt a gyereksereg, Anyu és még pár szülő elvitte őket az erdőbe sétálni, a többi szülő meg tövig rágta a körmét, hogy nehogy eltévedjenek. Persze, semmi különös nem történt, ill. amikor visszajöttek, felették a megmaradt szendvicseket. Ezután indult (volna) az akadályverseny, miközben megérkezett a terepre a helyi katolikus egyházközség passiójátéka kb. 200 nézelődővel (amin eleve totál kiakadtam, mert egy kb. 10 éves gyerek volt Jézus, cipelte a keresztet, meg minden), és egyre jobban nyomultak be a "mi" területünkre. Amikor már a pihenőbe is beültek egy-ketten, és lenyúlták a labdáinkat, akkor elegem lett, és mondtam nekik, hogy ez egy privát rendezvény, legyenek kedvesek odébb pihenni (és imádkozzanak a passión, ha már eljöttek megnézni). Közben a gyerekek akadályversenyeztek, úgyhogy a végére csak engem zavart a műsor. Amúgy meglehetősen groteszk volt a helyzet, nem is értettem, hogy miért épp ott, miért épp így játszák el Jézus keresztre feszítését, egy 10 évessel a főszerepben... de én sem érthetek mindent.

Szerencsére mire a torta jött, addigra a tömeg feloszlott, és Sári rengeteg ajándékot kapott (rengeteg vendégtől). Még ma is van olyan, amit nem tudott kibontani. Az idő amúgy nagyon gyorsan elszaladt, egyszer csak azt vettük észre, hogy a szállingóznak haza a vendégek. Mindenki azt mondta, hogy szuper buli volt (persze, volt, aki Cs-t dicsérte meg... na mindegy), úgyhogy megveregettem a vállamat. Sári volt csak egy kicsit csalódott, igazából nem tudom eldönteni, hogy miért. Sajnálta, hogy végül nem sütöttünk szalonnát (macerás lett volna), és tegnap közölte, hogy jövőre inkább játszóházban legyen a buli (mert ott még sosem volt).

Az elkövetkezendő hetek -mint írtam- meglehetősen zsúfoltak lesznek, és végre nem munka miatt. Kicsit kivonnám már magam a forgalomból... 

Szerző: anna_over_the_moon  2014.04.17. 10:48 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr276045575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása