Sári végül is annyira belelkesült az idei balettól, hogy nem csak a városi különórákra járt hetente kétszer, hanem még az oviban is minden hétfőn (ugyanahhoz a tanárhoz). Így természetesen elég látványos volt a fejlődés (más kérdés, hogy megéri-e az erőfeszítéseket, mert nekem még mindig az a véleményem, hogy a karate lesz a mi sportunk...).

De mivel itt az év vége, szombaton táncgálával zárult az idei balett kurzus, ahol 4-től 14 évesig mutatták be J. néni táncosai, hogy mit is tudnak. Sári természetesen fellépett, és előre kell mondanom, hogy az ő csoportja volt a legügyesebb.

Nem mozgásban, persze, hiszen nyilván egy 14 éves sokkal szebben tud táncolni. Na de lelkesedésben, bátorságban a kicsik legyőzhetetlenek voltak! Adott ui. egy viszonylag nagy színházterem, tömve emberekkel, fények, hangos zene, anyukák eltávolítva, stb. egyszóval minden adott volt egy jó kis lámpalázhoz, mégis, ezek a törpe kislányok olyan fegyelmezetten, és olyan ügyesen jöttek fel a színpadra, táncoltak, hajoltak meg, hogy a szám is tátva maradt. Ráadásul sokkal jobban táncoltak, mint általában a próbákon. Az első szám alatt amúgy úgy bőgtem a meghatottságtól, mintha legalább is az Operában lépett volna fel Sári.

Tegnap aztán az oviban volt bemutató óra, természetesen azon is meg kellett jelenni. Sári ebben a csoportban a legügyesebbek között volt, mondjuk, ez inkább a többieket minősíti. Meg hát Sárinak volt egy kis fórja, hiszen ő pontosan 3X annyi balettra járt idén, mint a többiek. Mondjuk, jó nagy volt a szája, gyakorlatilag végig csacsogta az órát, többször is rá kellett szólnom, mert csak az ő hangját lehetett hallani az egész teremben.

Sari balett.jpg

Azt mindenesetre megállapítottam, hogy hajlékonyságban, kitartásban nagyon sokat fejlődött a lányom ez alatt a pár hónap alatt, megnyúlt és kicsit le is fogyott. A mozdulatai viszont nagyon darabosak (egy 5 éveshez képest is), a test-tudata még nem igazán fejlődött ki, és nem igazán tudja végiggondolni egy-egy feladathoz a szükséges mozdzulatsorokat. Emiatt pl. a cigánykerék egyáltalán nem megy neki. Ha a többiek jobbra indulnak, ő biztos, hogy balra megy, de a ritmusérzéke elég jó.

Sári már mondta, hogy jövőre is akar járni balettra. Tőlem mehet, de mondom, én a karaténak jobban örülnék.

Szerző: anna_over_the_moon  2013.06.04. 11:32 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr265343356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tkata0603 2013.06.05. 09:45:52

Anna, a lányom továbbra sem akar balettra járni (elege lett, hogy a néni rengeteget kiabált velük, és valóban így volt, van), pedig korábban szerette. Marad a zumba - 2,5 hét múlva fellépnek, amit már borzasztóan vár, emellé jön szeptembertöl a karate, amit már hónapokkal ezelött megbeszéltünk. Ez is egyre jobban izgatja a fantáziáját. Be kell vallanom, én egyáltalán nem bánom, hogy a balettröl lemondott.:) Szeretném, ha a néptánc is a szíve csücske lenne, mint nekem, el fogom vinni egy-két táncházba, hátha...:)
süti beállítások módosítása