Jó pár hónapja, mióta a BKV bevezette az ellenőr razziát, a mi metróállomásunkon is ott tanyázik 5 ellenőr minden áldott reggel. Ebből kifolyólag nekem minden nap elő kell bányásznom a bérletemet a táskám belső rekeszének kis zsebéből (oda szeretem tenni a fényképes dolgaimat). Mivel az igazolványt így összesen 3 zseben kell áthúznom (értsd: belső zsebből belső rekeszbe, belső rekeszből külső zsebbe, külső zsebből ellenőr képébe), így az kb. 3-szor akad el, amikor kiveszem, és 3-szor amikor visszateszem. Ez érthető módon nyomot hagy a tokon, ami már toknak nem is nevezhető, inkább csak mappának. Teljesen le van amortizálva.

Ez a veszteség elgondolkodtatott. Ui. értem én a BKV azon törekvését, hogy ne blicceljenek az emberek a metrón (bár az Újcsávó mesélte, hogy ő hónapokig lejárt bérletet mutogatott, azt' senkinek semmi...), és állítólag a bevételeik megnőttek, amiből még több ellenőrt tudnak felvenni, munkahelyeket teremtenek, jólét és gazdasági növekedést okozva az egész országnak - és a végén elérjük azt az idilli állapotot, amikor még a hajléktalanon is fognak jegyet venni.

Ugyanakkor a mi állomásunk - hát, hogy is mondjam, nem a belvárosban van. Oda aztán már tényleg nem megy senki, csak akinek ott valami dolga van, mondjuk, konkrétan ott lakik. Vajon az utasok (ellenőrzöttek) hány százaléka utazik minden áldott nap metróval reggel 7-9 között és megy haza (mert este kifelé ellenőriznek) délután 5 és este 7 között? Mondjuk 90%? Vagyis ez az 5-10 BKV kaller minden áldott nap ugyanazt a 90%-ot ellenőrzi kétszer, 30 napon keresztül. Ezeknek az embereknek, mint nekem is, valószínűleg elrongyolódik a bérlettokuk, és pár nap után kurvára unják az egészet.

Kicsit tartozik csak ide, de régen nagy sláger volt ez a szám a koliban (megjegyzem, akkor a Belgát még az égvilágon senki nem ismerte, és akkor még poén volt, de ez a szám még most is az).

Szerző: anna_over_the_moon  2007.08.02. 11:33 2 komment

Címkék: zene youtube magyarvalosag

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr964579824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nőgyógyász 2007.08.02. 12:35:27

Nézd, lehet szeretni vagy utálni a BKV ellenőröket, de az, hogy könnyen vagy nehezen elérhető helyen tartod magadnál a bérletet, az a Te döntésed. Változtatni is Te tudsz rajta, ha a korábbinál lényegesen gyakrabban kell elővenned. Én az ingzsebben hordom, onnan egy mozdulat elővarázsolni és visszatenni is.

Ursula 2007.08.02. 18:16:36

igen, naggyon okos
süti beállítások módosítása