"Sem a nagykövetséget, sem a hivatalos képviselőket, sem az ott tartózkodó magyar állampolgárokat nem fenyegeti veszély. A tüntetés elkerülte az épületet, nincs annak jele, hogy a tüntetők visszamennének" - mondta Szelestey Lajos, a Külügyminisztérium szóvivője. Hozzátéve: a szerb hatóságok nem tudnak arról, hogy bármilyen akció készülne a magyar nagykövetség ellen.

Magyarország már néhány nappal ezelőtt kérte, hogy erősítsék meg a belgrádi magyar nagykövetség védelmét a helyi hatóságok, így most már két rendőr vigyáz a diplomáciai képviseletre. Az épület ablakait bezsaluzták, illetve dróthálót feszítettek ki rájuk - mondta a szóvivő (Írta az index.)

Korábban: " A pristinai parlament közfelkiáltással mondta ki Koszovó függetlenségét."

Elmerengtem. Vajon milyen lehet az, amikor közfelkiáltással nyilatkoztatnak ki valamit? A képviselők felállnak, és mindenki elkezd kiabálni, hogy független/nem független Koszovót akarnak? És az győz, aki hangosabban kiabál?

Hiába, ez mégiscsak a Balkán.

De most akkor létezik önálló Koszovó, vagy nem létezik? Mi van akkor, ha a fél világ elismeri, a másik fél (akinek vannak homogén területen élő kisebbségei) pedig nem.

(Többet a témáról: Serbia Insajd

Szerző: anna_over_the_moon  2008.02.22. 11:50 Szólj hozzá!

Címkék: politika balkan magyarvalosag

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr404579925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása