Amióta hazajöttünk, állandóan az orvosokat járom: volt ugyepár sűrgősségi esetem, aztán ott volt Sári fülbaja, meg időközben voltunk vele szemészeten is,ui. picit mintha bandzsítana, de szerencsére csak úgy látszik, mert széles az orrnyerge, de nincs szemtengelyferdülése. No mindenesetre a kedvencem a fogorvosom, aki minden bizonnyal a világ legesleglassabb fogorvosa, de valószínűleg az egyik legprecízebb, és legolcsóbb is.

Az első alkalommal, amikor voltam, egy olyan tömés pótlását kellett elvégeznie, ami azelőtt egy nappal esett ki, hogy Sári megszületett (és aznap akartam megcsináltatni, amikor megszületett, de az élet ugye közbeszólt). Ezt kétszerre sikerült megoldania, alkalmanként 1,5-1,5 órát piszmogott a számban. Aztán volt még pár tömésem (kicsit elhanyagolódott a szájegészségügyem, mióta Sári megvan).

A fogorvoslehet, vagy hatvanéves, negyven kilós nőci, aki olyan hagsúlytalanul beszél, hogy sosem tudom eldönteni, kihez beszél - hozzám, vagy az asszisztenshez. Mivel gyakran szokott velem is beszélgetni (én a kipeckelt szám miatt csak pislogok - 1 pislogás az igen, 2 a nem), így elég sokat tudunk már egymásról.

A múltkor pl. felsorolta azokat az ismerőseit, akik a szülőkkel együtt laknak, de sajnos 1,5 óra alatt sem talált olyat, akik ne váltak volna el az anyós miatt, ne romlott volna meg örökre a viszonyuk a férjjel/anyóssal/gyerekekkel, vagy ne kötöttek volna ki végül a pszichiátrián (nem túlzok, az egyik ismerőse tényleg erre a sorsra jutott). Tegnap pedig azt mesélte el, hogy hétvégén egy olyan túrán vettek részt Bécsben, ami ugyan baromi olcsó volt, de cserébe öt órán keresztül kellett hallgatni valakit, aki nemcsak mindenféle hasznavehetetlen dolgot akart nekik eladni, de még valamiféle piramisjátékba is be akarta őket szervezni. A fogorvosnő (és az asszisztens) esküdöztek, hogy ők soha többet nem mennek ilyen szervezett útra, mert egyébként szörnyű volt maga az út is, és bár megálltak valami csokigyárban, ahol annyi csokit kóstoltak, amennyit nem szégyeltek, de akkor is... legközelebb inkább összedobják a pénzt benzinre, és kimennek autóval.

Bőszen pislogtam helyeslésem jeléül.

Tegnap amúgy a bal-alsó-hátsó fogamat tömte, ezért biztos, ami biztos az egész bal felemet lezsibbasztotta - de még a füljáratom is zsibbadt, meg az egész bal állam. Utálom ezt az érzést, bár tényleg nem fájt. A 1,5 órás tömés után még leszedte a fogköveimet, de mivel a jobb oldalon is volt, így azt a felemet lidokainnal lefújta. Szuper volt, vagy 15 percig egyáltalán nem éreztem a számat, így beszélni sem tudtam. 

Még egy fog van hátra, utána ígérem, rendszeresen fogok járni ellenőrzésekre, és veszek egy fogköztisztító kefét.

Szerző: anna_over_the_moon  2008.11.26. 12:04 Szólj hozzá!

Címkék: egeszsegugy masok

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr494580097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása