Tegnap egészséges rendelésen voltunk, mert Sári 10 hónapos (ma). Megmérték a súlyát, 9020 g, vagyis mindössze 20 g-t hízott az előző hónaphoz képest... ez nem túl sok, bár a doki szerint semmi gond, biztos lemozogja a kaját... hja, aztán megkérdezte, miket csinál, és amikor kiderült, hogy még nem tud egyedül felülni, illetve csak akkor áll, ha felhúzom, és akkor is lábujjhegyen, akkor már hümmögött, és megejtette, hogynem ártana egy fejlődésneurológiai vizsgálat. Az SZTK-ban állítólag 5 hónap a várakozási idő, így inkább magánrendelést javasol.

Eléggé megijesztett, de aztán ma járt itt a védőnő (persze megint elfelejtettem, hogy jönni fog, úgyhogy marha nagy kupleráj várta...), aki szerint viszont nincs elmaradva. Igaz, ő mondjuk természetes közegében látta Sárit, nem pedig egy vizsgálóasztalon, ahol nyilván kevesebbet csinált. Mindenesetre a vizsgálat ártani nem árthat, de előbb rendezzük le a füleket, amivel még mindig szenvedünk. Most újra taknyos, és ezért is, meg azért is, mert Karácsony előtt a lelkemre kötötték a fülészeten, hogy januárban vigyem vissza, így ma újra meglátogattuk az SZTK-t. Meglepően keveset kellett várni, mindössze egy órát az időpontunkhoz képest. Most egy huszadik orvos rendelt (eddig akárhányszor voltunk, majdnem mindig más doki volt, és mind kb. 25 éves...), aki szerint Sári füle mit sem változott, nem gyulladt, de váladékos. Amikor közöltem vele, hogy november óta nyűglődünk a fülével, akkor megemlítette, hogy esetleg gond lehet az immunrendszerével, mert nem jár közösségbe és szopizik, vagyis elvileg ilyen sűrűn nem lehetne beteg. 

Paff vagyok, mert én ugyan nem tudok sokat az immunbetegségekről, de azért ez elég szarul hangzik. Mindenesetre azóta konzultáltam a háziorvossal, aki ígért holnapra egy laborbeutalót, úgyhogy a héten még vérvételre is megyünk. Jajj, remélem semmi baja...

Egyébként tegnap benéztünk az egészséges rendelésre, de mivel egymilliárdan voltak, így inkább elmentünk vásárolni, és csak később mentünk vissza. Sárit most már nem hordozóban vagy babakocsiban viszem a boltba, hanem a bevásárlókocsi gyerekülés részére ültetem, amit annyira élvez, hogy arra nincsenek szavak. Tegnap a Müllerben voltunk, ami ráadásul még szép is - Sári pedig csak ámult-bámult a sok csillogás láttán. Persze, mindent meg akart fogni, és enni, ahogy jó gyerekhez illik, de egyáltalán nem hisztizett. Amúgy egy újabb logisztikai kihívás a "boltban hogy öltöztessem?" témaköre, ui. a boltokban kb. ezer fok meleg van, a gyerek meg nyakig beburkolva az overáljában, amit természetesen baromi nehéz róla lehántani. Vékonyabba nem merem öltöztetni...

Ma éjjel amúgy nem ébredt fel egyszer sem, csak negyed 6-kor, de hősiesen megálltam 6-ig a szoptatást, amikor is kedélyesen visszaaludt mellettem, és együtt kummantottunk 8-ig. Olyan is régen volt, hogy Cs. előbb kelt, mint én...

Szerző: anna_over_the_moon  2009.01.13. 17:16 4 komment

Címkék: shopping fül csipet egeszsegugy immunhiány

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr314580124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_75240 2009.01.13. 19:46:04

óóó... ezek nem túl jó hírek, de reméljük csak óvatos a doki. Inkább legyen parás, mint ráhagyós, nem? Amúgy ha nem tévedek a gekkó játszóházak foglalkozásain éppen ez a fő téma. A játékos mozgás- és egyéb fejlesztés. Az alvásfejlődéshez amúgy grat.

Andi 2009.01.14. 19:21:52

Igy hogy mar talalkoztunk, en is merek Neked irni :). Nalunk, itt a szomszedban is van ilyen fejleszto jatszohaz. Illetve, a gekko is ilyen. Amit en lattam (benn meg en sem voltam, de ha akarod megnezhetem) http://www.pottom-panka.hu/index.php?id=kepessegfejlesztes Remeljuk az immunrendszerevel semmi baj...

Ismeretlen_91082 2009.01.16. 11:35:30

Nem biztos, hogy bármi baj lenne Sárival. Nővérem kislányát tudom felhozni példának, aki 10. hónap végén kezdett el felülni, és addig nem is forgott. Persze a nővérem nem mondta senkinek, mert tudta jól, hogy majd elkezdi, ha akarja. Azóta 16 hónapos Réka, 3 hónapja tökéletesen jár, és minden elfogultság nélkül mondhatom, hogy ritka eszes lány!! Persze egy vizsgálat nem árt, hogy Te megnyugodj! Mikor mentek vérvételre?

Linda 2009.01.16. 23:11:05

Kapásból tudok 3 példát a környezetemből. Barátnőm 9 hónapos kisfia még "csak" kúszik, nem mászik, alig ül. Viszont kompozik. Próbáltam a kompról lebeszélni őket, mert én is olvastam a mászásról valahol amit írtál. Az ő barátnőjének a kislánya szintén 9 hónapos és ő sem mászik még. Nővérem lánya a mászást egy az egyben kihagyta! A csaj most 15 éves gimnazista és bizton állíthatom hogy 2 lábon jár a gimibe, nem kúszva:-)Egy biztos. Hatalmas különbségek lehetnek gyerek és gyerek közt. Ég és föld. De. Ez nem feltétlen jelent rosszat! Erre már régen rájöttem. Ne idegeskedj, Sárika egyedi , gyönyörű és megismételhetetlen, ő a maga tempójában fejlődik és kész. Ha már itt tartunk, Dávidkám 3 hónapja nem produkált újat. 7 hónaposan ült, mászott, felállt, növesztett 4 fogat és kész. Azóta nincs változás. Nem indult el, nem jön 3 hónapja új foga,parázhatnék, hogy megállt a fejlődésben. Szerintem várja Sárikát, hogy utolérje:-) szóval no para, mi sem vagyunk egyformák, a babák miért lennének azok? Puszillak!
süti beállítások módosítása