Rohanok én is, már nem írok minden apróságról, pedig éppen ezek az apróságok teszik teljessé, érthetővé, megismerhetővé, valódivá az egészet...

Nem győzök hálát adni akárkinek is kell, hogy ez a gyerek velünk van - mint egy kis boldogsággyógyszer, olyan nekünk. 

Na de a "száraz" tények, mielőtt még elfelejtem:

1. Önállóan eszik. És még némi tápanyagot is juttat magába, igaz, majdnem minden étkezés után át kell öltöztetni. Nem "tanítottuk" enni, egyszer csak elvette a kanalat, és azóta csak különleges esetekben adja vissza. Ez van, most így eszünk.

2. Hihetetlen összefüggéseket ért meg, jegyez meg, nem győzünk ámulni és bámulni. Ma délután pl. anyu egy betlehemes mesekönyvet mesélt neki, amiben Sári észrevette az üstököst. Elkezdett mutogatni meg hümmögni a mamájának, aki megértette, hogy egy másik mesekönyvet akar, amiben szintén benne van az üstökös (Bogyó és Babóca). Amikor végre meglett a könyv (vagy ezer könyve van), akkor fogta, fellapozta, majd mutatta, hogy megtalálta az üstököst.

3. 5 kockából álló tornyot épít(ett, szintén ma délután). Mármint hagyományos fa építőkockából, nem olyanból, ami egymáshoz illeszthető (és ebből kifolyólag stabil).

4. Karúszóval egész jól ellebeg a víz tetején. Ezt onnan tudjuk, hogy voltunk Agárdon a fürdőben, ahol Sárit szinte ki sem lehetett szedni a vízből. A medence szélén lévő ülőrészen amúgy leért a lába, de a kedvenc játéka az volt, hogy legyalogolt róla, és lebegett a mélyvízben. Még az sem zavarta, hogy vizes lett a haja, sőt, utána együtt le is zuhanyoztunk, és hajat is mostunk, aminek csak a végénél tört el a mécses, de az is amiatt, mert én már sokat bénáztam. Utána minden nyanyának az öltözőben azt mutogatta, hogy milyen szép lett a haja.

5. Kedvenc helye a garázs, ha és amennyiben apa szerel. Ha nem, akkor is. Odamegy, fog egy csavarhúzót (újabban van neki játék) és elkezd csavarozni valamit. Amíg Cs. a biciklijét szerelte, addig Sári is a sajátját (van neki háromkerekűje, igaz, még nem tudja tekerni, de már nagyon próbálkozik). Meg általában akármit megszerel, különös tekintettel babakocsi biztonsági övekre.

6. Babázik. Babkocsiban tologatja, tisztába teszi, megeteti, öltözteti őket, persze, nem feltétlenül csak a babákat, hanem a báránykájától kezdve mindent, ami csak egy picit kisebb nála, és elbírja.

7. Imád öltözni. Persze, még nem mindig sikerül, de ha megkaparint valamilyen ruhadarabot (mindegy, kiét), akkor az a minimum, hogy valamilyét beledugja. Hosszú percekig képes elszöszmötölni a nadrágfelvétellel - persze, egy idő után bedühödik, de ez így van rendjén, elvégre csak én vagyok az anyja, vagy mi...

Egyébként Sárikittyomot ez a gaz anyja megint napokra magára hagyja, illetve az apjára, de ez az én rossz érzéseimen mit sem változtat... megint meló van, ráadásul hosszabb és több, mint a múltkor, így valószínűleg 2 és fél napig nem fogom látni Sárit. Nagyon be vagyok tojva, hogy ő, de leginkább hogy én hogy fogom viselni. Viszont ennek is el kellett jönnie, én akartam önmegvalósítani, dolgozni, pénzt keresni, akkor ezt be kell vállalni. Csak olyan nehéz... 

Szerző: anna_over_the_moon  2009.08.26. 18:04 3 komment

Címkék: biznisz növésben micsinál

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr364580247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_119003 2009.08.26. 20:53:30

Olyan jo olvasni amiket irsz! Nagyon aranyos es okos kislanyod van! S ezek szerint mar nagylanyos dolgai is vannak. NO meg fiusak is:) Ez igy tokeletes! (Emma is babazik mar, tologatja a babajat, kiveszi, beteszi, es szol neha hogy vetkoztessuk le, s akkor van hogy meg is furdeti.) Remelem jol birod majd a tavolletet!

Ismeretlen_114087 2009.08.26. 22:14:41

Imádom az okos kis Sáribabádat, bárcsak egyszer láthatnám! Múltkor Te vigasztaltál engem, mikor szingli lettem...hát én most aszondom, így két Dávid nélkül töltött kétszer két nap után, hogy az elsőt nagyon rosszul viseltem, tiszta ideg voltam, a másodiknál viszont jóval kevesebb para nélkül igazán élvezni is tudtam. Jót tett mindkettőnknek. Kikapcsiztam, aztán mikor visszakaptam másodjára úgy csimpaszkodott belém napokig, mint egy kismajom, azóta Csimpike a neve:-)Olyan jó érzés volt, főleg úgy, hogy Dávid nem az a szeretetkimutatósfajta. Vagyis ezek szerint mégis. És még lagziban bulizott is nélkülem. Nem lesz Sárikával sem semmi baj, okos nagylány!

Ismeretlen_94603 2009.08.31. 15:22:21

Nagyon édes lehet! Mintha Zsófit elemezted volna az öltözéssel as a babázással..
süti beállítások módosítása