Újszülöttnek minden vicc új - és bár Sári már találkozott a szappanbuborékok csodájával karácsony táján, most a takarítás közben előkerült az ágya alól egy buborékfújó szett, úgyhogy újra összehoztuk őket - így született meg "béla" és Sári szerelme, amely a következőképpen történt.

Először én próbálkoztam neki buborékot fújni, több-kevesebb sikerrel, mindenesetre Sárinak azért az én nagyon béna szappanlabdáim is már nagyon tetszettek - először csak sikongatott, amikor meglátta, utána már próbálta megérinteni, de mindig visszakapta a kezét, mert még félt, végül már természetesen sportot űzött abból, hogy kipukkantsa a buborékokat. Ekkor jött az apja, akiről 10 év ismeretség és 9 év együtt töltött idő után derült ki, hogy igazi szappanbuborék-fújó guru, aki nemcsak szabályos óriás bubikat tud fújni, de mindenféle trükköt ismer, pl. hogyan lehet egymáshoz fújni 2-3 buborékot is. Na, innen jött aztán a gyönyörök netovábbja - Cs.-vel ugyanis az összes szappanos vizet kifújták, és még újra is töltötték a flakont, Sári ráadásul új szót tanult, mégpedig azt, hogy "béla". Ez ugye onnan jött, hogy buborék -> buk -> buék -> béla... érthető, ugye? Tegnap ez még a "bumm"-mal kiegészülve (amit következetes akkor mondunk, ha a béla szétpukkad) már komoly mondatszerkesztésre leszünk képesek, igaz, a szavak között esetenként több perc is eltelik...

Emellett most már szépen mondja: mam (mama), ap (apa), aaaa v. aaaj (anya), papu (ez valami alvással kapcsolatos dolog, mint pl. a csicsijja-babája, mert általában akkor mondja, amikor altatja a babáját), víz (inni, fürödni, vizicipő, fürdőszoba, megnézni a tengeres videót, szóval minden vízzel kapcsolatos dolog), bíjjjjjjja (azonnal add ide, akarom, most, nekem, gyorsan, kérem), bi (bicikli), baba, gngn (dédi), láb (ezt leginkább énekelve, az Elmo-ból a lábdal miatt), Sáji (Sári - bár ezt az utóbbi időben hanyagolja), deje (gyere - ezt is) és még egy csomó kétbetűs, ami a helyzettől függően változik, meg ugye a hangutánzók, mint pl. brumma (maci), brumm (motoros járművek), vau-vau (kutya), háp-háp (kacsa), miaú (cica), bumm (kipukkad), ésatöbbi.

Szerző: anna_over_the_moon  2009.09.22. 15:20 1 komment

Címkék: beszéd micsinál

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr254580255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_114087 2009.09.22. 20:45:30

Akkor Sári kedvenc könyve/filme a Rátóti legényanya lesz:-) Béláim!
süti beállítások módosítása