Sári tegnap házifeladatot kapott az oviban: gyakorolnia kell az öltözést. Az óvónők szerint a gyerek ugyanis itthon körül van ugrálva, és ezt várja el az oviban is - hiába, ugye. Ennek eredményeképpen mindig ő az utolsó, aki kiér az udvarra, gondolom, mondják is neki eleget, hogy jajj, de lassú, meg ilyenek. Ennek személyiségromboló hatásait gondolom, nem kell ecsetelnem, de ami a legszomorúbb, hogy az óvónőknek sajnos igazuk van. Sári valóban lustácska, azt várja (mindenben, nem csak az öltözésben), hogy valaki segítsen, de leginkább, oldja meg helyette. 4 felnőtt van körülötte, minden figyelem középpontjában van, nem csoda hát, ha ki van nyalva a popsija.

Úgyhogy tegnaptól terror van. Mert Sári amúgy ügyes (lenne), tud öltözni, csak kényelmesebb, ha anya, apa, mama, dédi öltözteti. De tegnap óta már nem... emiatt kb. fél óráig húzta a gumicsizmát, amikor mentek ki locsolni, és közben nyígott, de végül csak felhúzta. Persze, a reggeli rohanásban sutba dobtuk a szabályokat, viszont a cipőét nagyon ügyesen egyedül vette fel! Szóval alakul ez, csak hát nekünk is problémáink vannak a következetességgel.

Sári meg menthetetlenül fel fog nőni, akármit is csinálunk, csak kérdés, hogy önálló, magabiztos felnőtt lesz-e, vagy olyan, aki nem bír szembenézni a problémáival. Mert szerintem ez éppen itt, az öltözésnél, elpakolásnál, evésnél, játéknál, rajzolásnál kezdődik.

Szerző: anna_over_the_moon  2012.03.22. 08:42 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr554580503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kicsinap 2012.03.22. 21:14:26

Ha ez megnyugtat, ebben azért erőteljesen személyiségjegyi dolgok is vannak, nem csak az egyedüliség és a sok felnőtt az oka. Az én lányom is ilyen volt, pedig nálunk ugye 3 gyerek született 3 év alatt, nem igazán volt időm semmire, mégis totál lassú volt, és elvárta, hogy őt öltöztessék, közben 2,5 évesen meg tudta etetni az öccsét...A második gyerekem meg mindent totál egyedül csinált, jó volt, hogy egy csoportba jártak az oviban, mert mindig jöttek az óvónők, hogy azt hitték a mi nevelési hibánk volt

kicsinap 2012.03.22. 21:16:07

folytatás a lányom lassúsága és kiszolgálás elvárása, aztán a második gyerekem meg mindig a leggyorsabb volt legkisebbként is az oviban. 3,5 évesen már késsel felvágta magának a kiflit és megkente lekvárral meg ilyenek.:-) Az persze jó, ha kicsit erőltetitek, én is ezt csináltam, mai napig minden téren noszogatni kell egy kicsit, hogy önállóbb legyen.
süti beállítások módosítása