Ha ingatlanközvetítő lennék, és egy fiatal családnak akarnék eladni egy házat egy város környéki faluban, akkor betéve megtanulnám a falu nevezettességeit, hányan és kik laknak ott, van-e óvoda, iskola, iskolabusz, ki a polgármester, milyen szervezetek vannak a faluban, milyen látnivalók, milyen szabadidős programok, rendezvények. Egyszóval, miért jó ott élni. Aztán mindent, de tényleg mindent tudnék az adott ingatlanról: a csempe színétől és árától kezdve a konyhabútor fogantyúin és a WC-ülőke pontos típusán keresztül az ablakok milliméterméretéig mindent. Tudnám, hogy lehet-e veteményezni a kertbe, kik a szomszédok, vannak-e gyerekek, milyen a közvilágítás, és egyáltalán, a környék milyen. A fűtés, szigetelés, tetőtípust azért nem említem külön, mert ez természetes. Ha pedig lennék olyan bunkó és lúzer, hogy a potenciális vevővel vitetem ki magam a faluba, hogy azt a 2 liter benzint is megspóroljam, akkor egész úton mást se tennék, mint a falu és az ingatlan előnyeit duruzsolnám a leendő vevők fülébe. Így talán lenne rá esélyem, hogy eladjam a lakást.

Jelenleg ugyanis az a tapasztalat, hogy egy közvetítő maximum felb*ssza a hirdetést az ingatlan.com-ra, amit amúgy akárki megcsinálhat, de ezek kívül vagy mindent a tulaj, vagy a vevő kénytelen intézni. Az ingatlanos még max. aláírat egy papírt a vevővel, hogy mivel ő mutatta meg a lakást (?!), ezért csak rajta keresztül veheti meg azt. És ezért leakaszt egy valag pénzt. Azért, mert elintézett egy telefont?


Voltam másik gasztroenterólogusnál lekontrolláltatni a leletemet. G. drnő azt mondta, hogy ez így, amit Sz. dr leírt, önmagában nem diagnózis. Ui. a Barrett nyelőcsövet csak szövetmintával lehet alátámasztani, Sz. dr. pedig azt nem vett (legalább is a lelet szerint). Ezért G. drnő azt javasolta, hogy menjek el a kórházba és ott is csináltassam meg a tükrözést, mert ott legalább rendesen elvégzik a vizsgálatot. Na puff. SZTK-körökhöz nem volt nagy kedvem, de ennek most már a végére kell járni. Illetve szerinte felesleges egy újabb vastagbéltükrözés, ha IBD-m lenne, azt az 1 évvel ezelőtti tükrözés biztosan kimutatta volna, oda szerinte nem kell szövettan. Mindamellett azt gondolja, hogy lehet táplálékallergiám, amit szintén kivizsgáltatna (szintén SZTK-kör), és ez amúgy magyarázná nemcsak a folyamatos hasmenést és fogyást, hanem a halvaszülést is. A drnő nagyon kedves volt, értette, hogy miért paráztatom magam ennyire ezeken a dolgokon, és próbált nyugtatni. A Barrett szerinte nem olyan tragikus, emellett is lehet gyereket szülni, csak oda kell rá figyelni. De szerinte akár meg is lehet belőle gyógyulni. Sz. dr-ról viszont – bár ezt így nem mondta ki, de erősen utalt rá – az a véleménye, hogy egy pénzéhes sarlatán (vagy ez az én véleményem), akinek a diagnózisai és a súlypontjai kicsit el vannak tolódva.

Így bízzak az orvosokban. Kezdem úgy érezni magam, mintha a Dr. House egyik epizódszereplője lennék. Remélem, nem dobom fel a talpam a 44. percben.

Szerző: anna_over_the_moon  2012.09.26. 16:36 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr334804540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása