candle.jpgOktóber 15.-e a perinatális gyász nemzetközi napja, amikor a szülés előtt, vagy az azt követő egy évben meghalt magzatokra, kisbabákra emlékezünk. Nyugaton sok nyilvános megemlékezést, sétát, kampányt tartanak ezen a napon, arra vonatkozóan azonban sajnos nincsenek információim, hogy Magyarországon egyáltalán tudják-e, hogy mit "ünnepelnek" aznap.

Mindegy, mert ha nem tudják, akkor majd én tudatom... és még csak el sem kell menni hozzá otthonról.

Az esemény ötlete persze nem az enyém, terjed már egy ideje, talán évek óta is a neten, de ez benne a legjobb, hogy névtelenül is lehet csatlakozni, mondom, még a szobából sem kell kimenni, hogy részesei lehessünk. "International Wave of Light" - magyarul (önkényesen fordítva) a Gyertyaláng útja.

Minden résztvevő 2012. október 15-n helyi idő szerint este 7 órakor gyertyát gyújt ezeknek a kisbabáknak az emlékére, akiknek a fénye nagyon rövid ideig ragyogta csak be az életünket. A gyertyaláng 1 órát égjen - így 24 óra alatt mindig lesz a Földnek egy pontja, ahol épp ég a gyertya, miközben a láng 1 nap alatt körbejárja a bolygót.

Szerintem kedves, egyszerűen kivitelezhető kezdeményezés, kérek minden olvasómat, hogy csatlakozzon, és gyújtson egy gyertyát Eszterért, értünk, vagy azokért a kisbabákért, akik valakiknek, valahol nagyon hiányoznak.

Köszönöm!

Szerző: anna_over_the_moon  2012.10.12. 13:51 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr564834804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kicsinap 2012.10.12. 21:50:33

Továbbadtam és gyújtani fogunk. Sokat gondolok ám rátok is.
süti beállítások módosítása