Nohátakkor újabb érdekes fejlemények vannak gyomor-bél fronton, már a ma reggeli hasmenésen kívül, ami azért 3-4 naponta szeret lenni.
Ma kontrollon voltam a gasztroenterológián, mert volt még bent pár üvegcse vérem, ami elemzésre várt. Kiderül, hogy lisztérzékeny nem vagyok. A tehéntej, tojás, mogyoró, garnélarák is teljesen negatív. Éljen, innentől két pofára zabálom majd a rákot. Akkor hát mi lett pozitív? Na mi? Hát az alma... ami nélkül magyar gyerek nem nőhet fel, ha jól tudom, én is két hetes korom óta kapom (30 éve az volt a divat). Lehet, hogy ezért lettem rá allergiás? Ez is anyám hibája tehát?
A jó hír az, hogy az almát elég könnyen kiiktatom az étrendemből, mert kb. 3 hetente eszek egy gerezdet, ugyanis nem különösebben szeretem. Kérdés, hogy akkor mégis mi a fenétől vannak tipikus táplálékallergiás tüneteim (is), ha amúgy az egyetlen dolog, amire valóban érzékeny vagyok, mintegy ösztönösen hiányzik az étrendemből? Nyilván mindent ugye nem tudnak letesztelni, szóval lehet, hogy az almán felül még valami nagyon hétköznapi ételre is pozitív lett volna a vérem, de innentől már csak találgatni lehet.
A doki megkérdezte, hogy a terhességem alatt ettem-e sok almát. Mert szerinte előfordulhat, hogy Eszter halálát a fel nem ismert ételallergia okozta. De nem, azon a hülye camambert-en kívül semmi különöset nem ettem (mint mondtam, az alma nálam elég különlegesnek számít). Mindenesetre azt javasolta, hogy tartózkodjak a különleges ételektől (mint az alma...), egzotikumoktól, étkezzek könnyen és változatosan, no meg persze almamentesen.
Ja, a barackra enyhe fokú érzékenységet állapítottak meg. Alma, barack - a két gyümölcs, amit a babáknál elsőként vezet be az ember, az én "koromban" úgy 2-4 hetesen. Lehet, hogy van abban valami, hogy mostanában fél éves korig kizárólag szoptatunk?
Mondtok, amit mondtok