Nohátakkor újabb érdekes fejlemények vannak gyomor-bél fronton, már a ma reggeli hasmenésen kívül, ami azért 3-4 naponta szeret lenni.

Ma kontrollon voltam a gasztroenterológián, mert volt még bent pár üvegcse vérem, ami elemzésre várt. Kiderül, hogy lisztérzékeny nem vagyok. A tehéntej, tojás, mogyoró, garnélarák is teljesen negatív. Éljen, innentől két pofára zabálom majd a rákot. Akkor hát mi lett pozitív? Na mi? Hát az alma... ami nélkül magyar gyerek nem nőhet fel, ha jól tudom, én is két hetes korom óta kapom (30 éve az volt a divat). Lehet, hogy ezért lettem rá allergiás? Ez is anyám hibája tehát?

A jó hír az, hogy az almát elég könnyen kiiktatom az étrendemből, mert kb. 3 hetente eszek egy gerezdet, ugyanis nem különösebben szeretem. Kérdés, hogy akkor mégis mi a fenétől vannak tipikus táplálékallergiás tüneteim (is), ha amúgy az egyetlen dolog, amire valóban érzékeny vagyok, mintegy ösztönösen hiányzik az étrendemből? Nyilván mindent ugye nem tudnak letesztelni, szóval lehet, hogy az almán felül még valami nagyon hétköznapi ételre is pozitív lett volna a vérem, de innentől már csak találgatni lehet.

A doki megkérdezte, hogy a terhességem alatt ettem-e sok almát. Mert szerinte előfordulhat, hogy Eszter halálát a fel nem ismert ételallergia okozta. De nem, azon a hülye camambert-en kívül semmi különöset nem ettem (mint mondtam, az alma nálam elég különlegesnek számít). Mindenesetre azt javasolta, hogy tartózkodjak a különleges ételektől (mint az alma...), egzotikumoktól, étkezzek könnyen és változatosan, no meg persze almamentesen.

Ja, a barackra enyhe fokú érzékenységet állapítottak meg. Alma, barack - a két gyümölcs, amit a babáknál elsőként vezet be az ember, az én "koromban" úgy 2-4 hetesen. Lehet, hogy van abban valami, hogy mostanában fél éves korig kizárólag szoptatunk?

Szerző: anna_over_the_moon  2012.11.15. 15:29 5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr614908684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Morticia83 2012.11.16. 04:42:03

Szia!
Régóta olvasgatlak már, nagyon tetszik a blogod, már csak azért is, mert néhol ijesztően hasonlóan alakult az életünk.
Többek között ez a hasnyavalya is ismerős, én is sok mindenen átmentem, mire kisütötték, hogy Irritábilis bél szindrómám van. Ezt esetleg említette már a dokid? Bocs ha már írtad, elsősorban eddig csak a régebbi bejegyzéseidet olvastam, úgyhogy nem vagyok még teljesen képben.
Ha IBS, akkor az a "jó hír", hogy azzal az égvilágon semmit nem tudnak kezdeni érdemben, csak a tüneteket kezelni úgy-ahogy, viszont túl nagy bajt sem tud csinálni a nyavalya. Szerintem kérdezz rá a dokidnál.
Egyébként az almától nekem is minden bajom van. (meg a narancstól, meg a tejszíntől, meg még sokmindentől)

anna_over_the_moon 2012.11.16. 10:12:09

@Morticia83:
Szia! Igen, minden bizonnyal IBS-m van. Ezt már úgy 1,5 éve kimondták, de azért a dolog egy picit hibádzik. Ui. az IBS-től azért nem kellene fogynom. Igaz, a súlyvesztés mostanra leállt, de azért az is fura, hogy hízni sem nagyon tudok. Nem vagyok nádszál vékony, de mondjuk Sári előtt 68 kg voltam, most pedig (2 terhesség után) 60 kg körül mozgok.
Szeretnék benne hinni, hogy "csak" IBS-m van, bár azért ez is elég kellemetlen tud lenni.

cserukka 2012.11.21. 06:40:16

Sziasztok!
Elnézést, hogy itt bepofátlankodok ebbe az engem nem érintő beszélgetésbe - Anna a véleményemet úgyis ismered :) - de azt nem állhattam meg szó nélkül, hogy az IBS az "csak" kellemetlenségeket okoz. Az IBS-ben szépen lepusztul a bélrendszer, lecsökken a táplálékfelvevő képesség, ami először hiánybetegségekhez vezet, majd nagyon durva esetben mihez is vezet, ha valaki nem jut tápanyaghoz?

Morticia83 2012.11.22. 00:11:03

Ok, bocs, ezek szerint tájékozatlan vagyok a témában. Igazából ez nálam úgy ment, hogy az orvos néhány vizsgálat után azt mondta, hogy valószínűleg IBS, ami nem okozhat komolyabb problémákat (ezek szerint ez csak rám vonatkozott) de azért neki kéne állni egy komolyabb kivizsgálásnak. Én meg a kétoldali orvosundorommal nem akartam magam alávetni az alul-fölül tükrözéseknek, mert igazából nálam tényleg nem olyan vészes a helyzet, "csak" kellemetlen időnként, és bizonyos ételeket kerülnöm kell. Bocs a félinformációért :)

cserukka 2012.11.22. 04:19:14

semmi gond, én ilyenkor a dokikon húzom fel magam meg az egészségügyön. Nagyon ajánlom figyelmedbe a paleo étrendet, amit sokan (khm-khm) túl drasztikusnak tartanak. Van más is, amit meg lehet próbálni, de mivel ez nem a reklám helye, így inkább azt mondanám, hogy nézz körül alaposan a természetgyógyászat és/vagy az étrendkiegészítők területén is.
süti beállítások módosítása