Sári tegnap ezt énekelte (állítólag egész nap):

"Mohát szedni jobb, mint meghalni."

Azt mondta, ez Eszter dala.

Szerző: anna_over_the_moon  2013.02.19. 10:18 4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr325090256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kicsinap 2013.02.21. 17:19:33

És mennyire igaz...

Ugye milyen érdekes, hogy mennyire hat rájuk ez az egész? "normál" emberek nem is gondolják, hogy rájuk is hat, hatott mindaz, ami történt.

anna_over_the_moon 2013.02.22. 08:38:35

@kicsinap: Ugye? Hihetetlenek ezek a gyerekek...

anna_over_the_moon 2013.02.22. 08:40:51

@kicsinap: Elküldtem, mielőtt befejeztem volna.
Szóval azt akartam még írni, hogy egy csomószor kérdezték, hogy és Sári hogy viseli? Még nem is érti, ugye?
Nem érti egy fenét. Pontosan ért mindent. Csak neki azért lehetett nehezebb, mert nem voltak szavai arra, hogy elmondja, mit érez. Igyekeztünk megtanítani neki azokat a fogalmakat, amelyek kifejezhetik, ami a fejecskéjében van, de ő sokkal okosabb és találékonyabb a buta felnőtteknél, mert pontosan megtalálja a módot, ahogy feldolgozhatja a gyászát. Pl. így.

kicsinap 2013.02.22. 11:17:56

@anna_over_the_moon:
KÉpzeld, nekem még a lányom tanító nénije is csodálkozott, amikor kértem tőle tavaly tavasszal időpontot, hoyg beszéljünk, hogy a lányomra (aki akkor 7 éves volt) mennyire hatott a dolog. Szóval még nála sem feltételezték.
Nálunk is a most 6 éves pár napja ült elkomorult arccal az ágyában (már feküdni készültünk), kérdeztem mi a baj, és mondta, hogy olyan jó lett volna ölelgetni Vilmost, és most nagyon hiányzik neki, hogy dédelgethessen valakit.
A 4,5 éves meg azért sírt, hogy egyedül kell aludnia (az ő szobájába került volna VIlmos is). Vannak ilyen momentumok, amikor nekik is valamiről Ő jut az eszükbe. Sok minden segít nekik, pl. a lányomnak Vilmos ki takarója, és az is, amikor a VIlmos a szülinapján maga "ajándékozott" nekik egy-egy kis plüss macit, hogy emlékeztesse őket rá.

Nálunk a legkisebbnek nehéz volt (remélem egyre tisztább neki) értelmeznie, hogy aki most a pocakomban van, az nem Vilmos. Ebbe teljesen belezavarodott.

És így van, ők annyira szépen fel tudják oldani a fájdalmat, olyan dolgokkal, ami nekünk nem megy. Még ez a szerencse.
süti beállítások módosítása