Sári ma 5 éves és 2 hetes. 114 cm és kb. 20-21 kg. A lába 29-30-as, 122-es ruhákat hord. Tud fél lábon ugrálni, meg tudja csinálni a fészket a baletton (és erre nagyon büszke), és minden bizonnyal balkezes. Marokra fogja a ceruzát, kevés színnel rajzol, de egészen felismerhetőek a formái. Az emberalakoknak megvan minden testrésze, gyakran még az ujjakat sem felejti le. Le tudja írni a nevét, igaz, az S-betűt következetesen fordítva írja, de gyakran az egész nevét épp tükörirányba rajzolja le. Rosszul ejti az R, S, Gy, Ö, Ü hangokat (de idén nem került be az ovi logopédiai programjába), illetve alkalmanként erősen dadog. Ezért Sári szerdánként dadogós csoportba jár egy másik oviba.

Sári rengeteg dalocskát és verset ismer. A történeteket nagyon jól megjegyzi, és imádja a meséket. Mostanra leginkább a klasszikus mesék kötik le, Benedek Elek-fan, de sírva fakad, ha egy mesének nem olyan a vége, ahogy elképzelte. Igazi, őszinte csalódottság ez a részéről, ezért azokat a meséket soha többet nem szabad elmesélni, vagy át kell írni a végét.

Sári gyakran áll a tükör elé, és "illegeti-billegeti" magát, miközben dúdol vagy énekel. Legszívesebben kibontva hordaná a haját, de ha két copfban van, azt is nagyon szereti. A "tapadozós" nadrág a kedvence, olyan szoknyával, ami pörög, vagy csillogós, vagy pörgős-csillogós. Azért túl "cicomás" se legyen a ruhája.

Sári a világon a legeslegjobban a Danikát szereti. Mindig a Danival fog aludni, még felnőtt korában is. Sári, ha nagy lesz, "nyilaskatona" és lovas lesz. Ha férjhez megy (a Mátéhoz, de semmi esetre sem a Marcihoz, ahogy a lányok mondják neki az oviban), akkor majd mellettünk épít házat, és ott fog lakni a 3 gyerekével (Angyal, Csillag és Péter) és a férjével. Második legjobban Sári anyát szereti, de Sári az összes embert, az összes állatot és az összes növényt szereti, ami csak a földön van.

Sári az oviban két kislánnyal van igazán jóban (Klaudia és Alíz), mert a többiek gyakran csúfolják. Azt mondják neki, hogy Sári nem magyar, mert nem tudja pörgetni az R-betűt. Sári ilyenkor elszomorodik, de tudja, hogy ő igen is magyar, és neki két hazája is van, ami sokkal jobb, mintha csak egy lenne.

Sári a szülinapjára akváriumot kapott, 10 hallal. Sári minden halának külön-külön adott nevet, és mindegyiknek tudja is a nevét. Az egyszemű halat különösen szereti, mert a többiek kiközösítik, így annak külön ad enni. Soha nem mulasztja el ezt a feladatot.

Szerző: anna_over_the_moon  2013.03.27. 15:02 3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr645175983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gneke 2013.03.28. 00:36:50

:-)
Sári nagylány. A két nappal idősebb fiunk kb 10 centivel kisebb, igaz a mifiunk meg kicsike.
A hal, akvárium igénye nálunk is épp most került elő. Nagyon ügyes kislányotok van, ha ennyire gondoskodik a halakról. Mi amiatt halasztjuk a kisállat dolgot, mert úgy érezzük egy feladattal nekünk jutna megint több.

anna_over_the_moon 2013.03.28. 10:10:34

@gneke: Hát igen, eddig még nem pucoltuk ki egyszer sem az akváriumot, elvileg havonta kell, úgyhogy még 1-2 hetünk van rá. :-) Azért arra kíváncsi leszek, abban mennyire fog aktívan segíteni.

Morticia83 2013.03.29. 23:19:32

Nagyon jó kis Sári-ismertető :)
Nemes jellemre vall, hogy külön eteti a kiközösített halacskát... :)
Az akvárium-pucolás tényleg az egyik legmacerásabb meló a világon, készülj fel.
süti beállítások módosítása