Sosem hittem volna, hogy valaki egyszer ennyire fog szeretni - vagy inkább valakinek egyszer ekkora szüksége lesz rám. Lehet, hogy túlmisztifikálom, mert az egész csak annyira ösztönös, mint az állatoknál - azt szereti, aki enni ad neki, de tény, hogy Sári senkihez nem viszonyul úgy, mint hozzám. Pl. egész jól eljátszik az apjával/mamával/akárkivel, de ha engem meglát, vagy meghallja a hangomat, addig nem nyugszik, amíg valahogy oda nem keveredek hozzá. Ugyanígy, ha sír, senki nem tudja (úgy) megnyugtatni, csak én. Az altatásról nem is beszélve: jobbra-balra billegve anya vállán, miközben anya énekel - ezt csakis így lehet.

Ennek persze egyenes következménye, hogy kb. addig hagyhatom magára, amíg alszik, ami elég ritkán van. Pedig néha jó lenne már egy kis szünet, nem sok, 1-2 óra is elég lenne. Anyu persze örömmel ellenne az unokával, de tudom, hogy ha sír, akkor hiába minden babusgatás, csak a Zanya lenne jó, senki más.

A másik nagy parám a szoptatás. Úgy értem, hogy Sári egyszerűen imád szopizni. Neki ez nem csak az éhségről szól, hanem ez a mi kis közös titkunk, a legjobb dolog a babavilágon, Anya maga teljes valójában. Nyilván nem halna éhen, ha egyszer-egyszer cumisüvegből kapna anyatejet, és akkor nem lennénk kétóránként összekötve, de egyszerűen nincs szívem megfosztani a szopizás élményétől. Nyilván túlreagálom, senki nem lett degenerált és szuicid hajlamú mert az anyja csecsemőkorában néha lepasszolta mondjuk a mamának, de lehet, hogy nem is neki, hanem nekem van szükségem rá.

Ezt rajtunk kívül senki sem érti.

Szerző: anna_over_the_moon  2008.05.27. 17:49 1 komment

Címkék: szoptat csipet zora

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr444579975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_75240 2008.05.27. 22:38:55

senki, csak egy rakat frissmami :) viszont később alaposan megjárhatotd, ha már most ennyire anyás. viszont írtad, hogy rakod el a tejeket rendesen... akkor azokat nem adod oda neki időről-időre? És mi lenne, ha úgy kezdenéd el a finom leválasztást, hogy néha Te eteted cumisüvegből? Én azért szeretek néha elmenni tőle, mert uténa olyan jó visszajönni hozzá. Baromira tud hiányozni. Napközben néha alig várom, hogy valaki hazajöjjön és egy szusszanásnyi időre lepasszolhassam, aztán este meg alig bírom megálni, hogy ne vegyem ölbe még egy kis babusgatásra.
süti beállítások módosítása