Amióta megfogalmazódott bennem, hogy Sári egyáltalán nem gagyog, és eme aggodalmamat megosztottam családommal is, először mindenki próbálta bizonygatni, hogy de igen is gagyog. Miután bebizonyosodott, hogy a nyögdécselés és nyafogás köszönőviszonyban sincs a gagyogással, azóta mindenki úgy beszélget Sárival, mint egy idiótával (vagy külföldivel): lassan, tagoltan és kurva hangosan. "Mondjaaaad kincsem: BAAAA-BAAAA!". Szegény gyerek meg csak ül a (vadiúj) etetőszékében és néz hülyén, hogy mi a fenét akar ez a sok tátogó felnőtt tőle, és max. jól kinevet minket, de egy hang sem jön ki a torkán.

Tegnap persze rácuppantam a netre nem-gagyogás ügyben, és kiderült, hogy ez egy csomó ronda, ámde manapság már elég jól kezelhető betegség tünete lehet, mint pl. a dyslexia. Mivel mindenhol azt írja, hogy a korai fejlesztés mennyire borzasztóan fontos, rögtön meg is rendeltem egy fejlesztő füzetet, biz. Beszélgessünk a babával! címűt, 400 Ft-ért, úgyhogy olyan nagyot nem bukhatok vele. Aztán végső elkeseredésemben, hogy engem nem vesznek komolyan, írtam egy netes tanácsadó orvosnak, aki fél napon belül válaszolt, és jól leb*szott (na jó, természetesen nem, de így érdekesebbnek hangzik), hogy mit cseszegetem szegény gyereket, aki a leírtak alapján tök egészséges, majd gagyog, ha olyanja lesz. 

Egy kicsit megnyugodtam ezek olvasatán, azért ha megjön az a fejlesztő könyv, majd próbálkozunk, sosem lehet tudni, ugyebár.

Közben pedig nagyon izgalmas dolgok történnek Sárival, pl. buszozni voltunk. Először az egészséges rendelésen, utána pedig a kárpitosnál az egyik bútorra kárpitot nézni. Kismanó tök jól viselte, tekingetett jobbra-balra, viszont a babakocsi még hordozóval sem éppen buszbarát, főleg mert a buszok -bár itt vidéken is van belőlük egy pár- nem alacsony küszöbűek voltak, hanem azok az igazi Ikarus-csodák, aminek olyan magas a lépcsője, hogy egészségesen is nehéz á felmászni, nemhogy bveteg térddel és babakocsival, no meg egy dédivel, akit mindahányszor elvittem magammal, hogy segítsen a kocsit fel-le cipelni, ha izmos férfiúk nincsenek a közelben. Nos, voltak, de 4-ből csak 2 szer vették ki a nagymamám kezéből a kocsit, ami azért mutatja, hogy vidéken sem fenékig tejfel az élet.

Alvásügyileg odáig eljutottunk, hogy az éjszaka első felét, ami 3-5-ig tart a saját kiságyában tölti, utána viszont nem lehet visszarakni, mert felébred és sír. Mit sír, zokog! Úgyhogy reggelig általában összebújva alszunk, ő lelkesen öleli a mellemet (komolyan), nekem meg kitörik a nyakam. 

Most már kenjük-vágjuk a főzelékeket is, legutóbb a cukkini-főzeléket próbáltuk ki bébiételben. Szerintem borzalmas íze van, de Sári simán bevágott belőle alkalmanként fél üveggel. Ma még ez lesz a menü, de szerintem holnap elkezdjük a husikat kóstolgatni. Izgulok, mert ebből majd talán tud már annyit enni, hogy kihagyjon egy-egy szopit - bár az is lehet, hogy nem, mert most is tele szájjal vigyorog, amint meglátja, hogy itt cicizés lesz, sőt, azt is tudja a kis takonyláda, hogy hol bújik a cici, ui. tegnap odagurult hozzám a játszószőnyegen, és próbálta felrángatni a pólómat, miközben a szájával a mellemet kereste. 

Szerző: anna_over_the_moon  2008.10.16. 11:10 2 komment

Címkék: szoptat csipet egeszsegugy etkezes novesben

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr714580067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Linda 2008.10.16. 13:35:19

Szerintem ne aggódj, Dávid sem gügyög még, pedig 7 hónapos. Na jó, mondjuk én is aggódok, hogy miért nem pápázik meg hasonlók, de akkor aggódjunk együtt:-) Viccet félretéve, ha lesz mondanivalójuk majd megszólalnak. A cukkini tényleg rémes, én egy kis almával fölturbóztam és így megette. Te húst adsz már? Én még nem merek. Vagy már lehetne?

Ismeretlen_44444 2008.10.16. 14:44:43

holnap jön a husi - állítólag lehet, ha a főzelék csúszik.
süti beállítások módosítása