Sári azért javulgat, bár tegnap délelőtt, amikor felébredt, újra felment a láza 38,2-re, úgyhogy a gyerekorvossal való konzultálás után most nem Panadolt, hanem kúpot adtam neki. A kismanó egyébként hősiesen tűrte mind a popsilázmérést, mind pedig a kúpbeadást.

A gyerekorvossal egyébként eddig nagyon meg vagyok elégedve. Kezdve azzal, hogy még engem is kezelt gyerekkoromban, és ugyanott rendel, ahova mi jártunk anno, sőt, Zsolti egyszer le is pisilte, nagyon normális. Hétfőn ugye elvittem hozzá Sárit, amikor is megvitatta velem, hogy mit gondolok az antibiotikumról (ne tömjük bele a gyerekbe mindenáron), és mivel egy véleményen voltunk, nem adott neki. Viszont kérte, hogy kedden hívjam fel, és szerdán vigyem el újra a gyereket. Tegnap, mikor beszéltünk, mondta, hogy bár Pestre megy, azért délután még szóljak oda, és ha estére rosszabbul lesz, akkor kijön. 

Erre szerencsére nem volt szükség, mert Sári a kúptól jobban lett. Enni ugyan nem akart szilárdat, de a gyümölcslét elfogadta, és sokat szopizott, meg aludt egy hatalmasat délután is. Este kicsit megint hőemelkedése volt, de arra már nem adtam neki semmit. Elaludni viszont alig bírt, úgy tele volt az orra. Amúgy is vagy egy liter taknyot kiporszívóztam belőle a nap folyamán, de estére durvult el igazán a helyzet: ha folyamatosan porszívóztam volna, az sem lett volna elég. Szegényt annyiszor cseszegettem az orrszívással, hogy jelenleg ha meglátja a csövet, már ordít.

Végül oda kellett bújnom mellé, csak úgy aludt el. Mondjuk annyira nem bántam, mert én is hulla voltam, és amikor Cs. is bejött, Sárit már be is lehetett tenni a kiságyba. 3-kor kelt, akkor megint szívtunk, majd szopi, és végül negyed hatkor végleg fölébredt (szívás, szopi). Láza most sem volt, de még mindig iszonyatosan taknyos, úgyhogy a reggeli program a bírkózással egybekötött orrszívás és szopi volt egészen mostanáig, amikor is kidőlt a sok hisztitől.

Jótanács: homloklázmétőt ne vegyetek, még ha 10,000 Ft-os, akkor se, ui. nekem következetesen 36,7-t mutatott, amikor popsiba 38,7-t mértünk (vagyis 38,2 volt a láza).

Szerző: anna_over_the_moon  2008.10.29. 09:11 4 komment

Címkék: csipet egeszsegugy regen volt

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr574580079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Linda 2008.10.29. 23:16:09

Nagyon sajnálom, hogy betegeskedik Sárika!:-((( Olvastalak Zsófikánál... Tudom, hogy itt mindenkinek égnek áll a haja a Suttogótól, de én ebből merítettem ötletet az önálló alvás és elalvás megtanulásához. Ne félj, nem olyan módszer hogy sírni hagyjuk a gyereket! Ez a legrosszabb hiba, amit egy szülő elkövethet szerintem. ekkora babát már kicsit nehezebb átszoktatni, de nem lehetetlen. Ha már olvastad akkor bocsi. De egy próbát megér.

Ismeretlen_44444 2008.10.30. 09:12:44

Szia! Nem olvastam a Suttogót, így nem lehet róla véleményem :-) bár tény, hogy hallottam ezt-azt, és a kismama-irodalom bibliájában, vagyis a Kismamában nagyon lehúzták... Ettől függetlenül lehet, hogy ilyesfajta módszert kell bevetnem, mert Sári nagyon kezd elkanászodni. mindenesetre megvárom amíg elmúlik a betegsége, aztán lehet, hogy kiveszem a Suttogót a könyvtárból :-)

cseruka 2008.10.30. 10:10:08

majd én kölcsönadom

Ismeretlen_44444 2008.10.30. 12:02:31

És Márk aszerint alszik? :-)
süti beállítások módosítása