Annyi mindenről kellene írnom, mint pl. a csütörtöki babás randinkról, vagy arról, hogy szombaton Pesten jártunk, és megvettük igencsak jutányos áron sári ötödik babakocsiját, ami azért szuper, mert esernyőre csukható és kb. öt kiló, úgyhogy buszozni és autózni is nagyon könnyű vele. Amúgy 15ezerért szereztük, ami épp félár... a másik kettőt, ami itthon van, szerintem eladom... 

Na, de amiről feltétlenül szeretnék írni, az a vasárnapi társastánc tanfolyam, amire már két hete járunk Cs.-vel.

Még régebben Pesten kijártunk két szemesztert is a Kék Duna Tánciskolában, amit ezúton is csak ajánlani tudok bárkinek is. Bár állandóan párcsere volt, amitől Cs. rendszerint totál leizzadt, de szerintem nagyon jó módszerrel tanítottak, jó hangulatban, jó kis csapatban.

Na most ehhez képest az itteni tánciskola egy röhej, de hát vidéken vagyunk, és vidéken minden egy picit vidékiesebb. A tánctanárnő úgy néz ki, mint egy leharcolt Ciccolina, nagyon erős vonásokkal, amiket még erősebbé tesz a baromi erős sminkkel. A haja sárgaszőkére van festve, és kb. úgy van levágva, mint Madonnának '87-ben, mindennek tetejében valami iszonyatosan öltözik - bár ettől még tényleg szépen mozog, és nagyon, nagyon, nagyon alaposan magyaráz. 

Amire a csoportnak egyébként szüksége is van (nekünk persze nem, mert mi már kijártuk a középhaladót is a Kék Dunában, igaz, Cs. nem engedi, hogy ezt bárkinek is elmeséljem - nem mintha bárkivel is beszélgetnék, de akkor is). Mert a csoport valami iszonyat béna, de mondjuk ez nem gáz, miért ne akarna egy botlábú is táncolni, sőt, direkt dícsérendő, hogy akar... Meg nekünk sem árt a gyakorlás.

A csoportban van pár igen csak említésre méltó figura - és még mielőtt bárki is jóra gondol, ne tegye, ez ugyanis cinikus és fikázós bejegyzés lesz, de azt hiszem, ez esetben a megfigyeléseim, még ha előítéletesek is, akkor is helytállók.

A kedvencem Kovács József "Dzsoni"(nem ez a neve, de tessék kicserélni hasonló hangzású magyar, és angol nevekre...), aki így mutatkozott be, nem nekem, de hallottam. "Dzsoni" egy 25-40 közötti, 170 cm magas, szőke, szakállas, kopaszodó, ámde derékig érő hajú rocker, aki az első alkalommal Pokolgépes polóban érkezett, a második alkalommal pedig nem tudom milyen együtteses polóban, de az volt a hátuljára írva, hogy "No fear from death", megspékelve egy fordított keresztet mintázó nyaklánccal. Kicsit bizarr volt "Dzsoni" emígy az angol keringő közben, de még bizarabb volt, amikor megszólalt: szegény ugyanis nem ejtette tökéletesen az sz, s, c, cs, zs hangokat, így amikor megkérdezte, hogy mikor lesz "sünet", nagyon erőltetnem kellett, hogy ne fakadjak sírva...

"Dzsoni" párja egy húsz év körüli csaj, aki nem tűnik ugyan rockernek, sőt, egész kedvesnek látszana, ha nem "Dzsoni"-val lógna. Szegény, olyan tipus, hogy amint kettőt lép, máris tiszta vörös lesz az arca, úgyhogy a táncóra végére csak a szemei világítanak a pirosság mögül. Aztán amúgy édesek voltak, "Dzsoni" meg ő, mert amikor angol keringőztek, úgy néztek egymásra, hogy gondoltam, rögtön rögtön egymásnak esnek itt a művház közepén...

A lányhoz csapódott a tánciskola másik érdekessége, az "egyedülálló" csaj. Nyilván szomszédok lehetnek, vagy ilyesmi, mert ők ugyan ismerik egymást, de "Dzsonit" pl. nem ismerte a szomszéd lány, így nyilván nem jó barátnők. Az egyedülálló olyan 35 körüli, nem szép, de legalább merev, mint aki karót nyelt. Talán tanítónő, vagy ügyfélszolgálatos az adóhivatlaban. Egyedül jött a tánciskolába, ami, ha belegondolok, nagyon szörnyű lehet, pláne, mivel egy 15 éves kissrácon kívül mindenki párba érkezett. Elképzeltem, amint otthon mondja neki anyukája, hogy menj el fiam a tánciskolába, 40 éve én is ott ismertem meg apádat. Ő pedig felöltözik, és eljön, de sehol egy szabad pasi, csak az a kisfiú. Jobb híjján amúgy együtt táncolnak.

A kisfiú olyan 15 éves, és kb. 100 kiló. Kígyó vagy krokodil bőr cipője van, eredetinek látszik, de persze lehet, hogy nem az. Szintén kipirosodós arcú, bár ez lehet, hogy a súlyából adódik. Most, hogy így belegondolok, nem értettem, hogy hogy kerül ide, de lehet, hogy "Dzsoni" nőjének az öccse. Igen, ez az egyetlen magyarázat... de hogy miért van krokodilbőr cipője, aminek ráadásul olyan hosszú az orra, hogy alig bírja emelgetni benne a lábát... nos, ez rejtély.

Rajtuk kívül még van jónéhány hozzánk hasonló, teljesen átlagos pár, illetve a kedvenceim, egy hatvanas úr, és a neje. A férfi van, vagy 150 centi, szerintem a nő magasabb is nála, de olyan édesek együtt, nem foglalkoznak senkivel, csak táncolnak, és kész. És szuperül érzik magukat. A szambánál úgy riszálta a pasi a fenekét, mintha húszéves lenne! Jó volt rájuk nézni, komolyan. 

Egyébként hadd ragadjam meg itt az alkalmat, hogy elmondjam, hogy Cs. mennyire jól táncol, és mennyire aranyos, mert annyira koncentrál minden lépésnél, hogy el ne rontsa! Épp csak a nyelvét nem dugja ki a nagy igyekezetben! Csak el ne harapja véletlenül...

Szerző: anna_over_the_moon  2009.01.27. 11:48 1 komment

Címkék: tánc cs masok kulsosegek

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr214580135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_94603 2009.01.27. 18:12:23

Én az iskolába jártam latin táncra 2hónapig. Utána már pénzbe került s nem álltunk úgy anyagilag. Szóval irigykedem ,hogy ti jártok! s a tali miatt is! Egyébb iránt pedig válaszoltam a blogomban neked! Ja és majd Sári is beszél ne aggódj! nincs elkésve! Pusza
süti beállítások módosítása