Sári tegnap múlt 11 hónapos, de mivel tegnap sűrű napunk volt, így nem volt időm megemlékezni a hófordulóról. Hihetetlen, de 28 nap múlva 1 éves lesz! Tényleg mintha csak tegnap született volna...

Azzal ünnepeltük a hófordulót, hogy ismét fülészeti kontrollon voltunk Pesten, ahol megállapították, hogy a füle tulajdonképpen rendben van, csak egy-egy pici lyuk van a dobhártyákon, és amíg az nemheged be, addig kell visszajárni kontrollra, és addig kell nagyon vigyázni rá, antibiotikum kúra, orrszívás, fülcseppentés mellett. 

Megszereztük továbbá annak az immunológusnak az elérhetőségét, akit a doktornő ajánlott, de majd csak hétfőn tudom felhívni, mert péntek délután már nem illik senkit zavarni. Állítólag baromi elfoglalt, vagy csontvelőt transzplantál, vagy külföldön van. Furcsa, de van egy olyan megérzésem, hogy Sárinak kutya baja, remélem, a doki elküld minket a francba emiatt... Egyébként az őáltala vezetett osztályról szóló dokumentumfilm megy mostanában az M1-en, Érintettek címmel. Csütörtökön éjjel megnéztük Cs.-vel, mert egy immunhiányos kisfiúról volt benne szó. Igaz, az ő állapota sokkal súlyosabb volt, mint Sárié, mert ez a kisfiú immunrendszer nélkül született, és ezért csontvelőtranszplantációra volt szüksége. Négyszer transzplantálták, 1,5 évet töltött kórházban, de sajnos nem sikerült megmenteni, és alig volt kétéves, amikor meghalt. Nagyon megrázó volt az egész film, már kicsit bánom is, hogy megnéztük, mert Cs. pl. totál megijedt, hogy Sárira is ez vár. Persze, én tudom, hogy nem, hiszen neki kutya baja!

A kis 11 hónapos egyre ügyesebb, és okosabb. Olyan az agya, mint egy szivacs, mindenre figyel, mindent megjegyez, mindent utánoz(ni akar). A legújabb tudománya például, hogy utánozza, ahogy tornázom. Fekszik a hátán, felemeli a lábait, és számolásra nyitogatja. Jót tesz a combközelítő izmoknak... Orrszíváskor természetesen Cs. és az én orromat is kiszívja. Folyton mutogat, nem okoz neki gondot, hogy közölje, mit akar, hova menne, hol van ez vagy az. Apát, Mamát, Dédit már gond nélkül megmutatja, és bár egészen mostanáig az Anya kifogott rajta, de tegnap ez is ment neki.

A gagyogással is jól halad, bár leginkább a vávávává megy, meg a mamamama, illetve tegnapelőtt óta egyfolytába "gö"-zik, de ez is haladás az egy hónappal ezelőtti állapothoz képest. A kézügyessége hihetetlen: apró dolgokat észrevesz, megfog, és órákig képes babrálni. A múltkor pl. leszedett a ruhámról egy hajszálat, és azt fogdosta, tette át egyik kezéből a másikba - pedig azt még nekem is nehéz megfogni. De amúgy cérnaszálak, apró szöszök a szőnyegen, vagy bármi, ami kicsi, az a kedvence. Meg a könyvek.

Mozgás terén az utóbbi hét hozott áttörést, de még egyáltalán nincs vége. Ugye elkezdett "mászni", igaz, csak olyan Sárisan. 2X3 mászólépés eddig a könyvelt egyenleg, de lesz ez még jobb is, most már látom, hogy nagyon akarja. Térdelőtámaszba felnyomja magát, illetve ügyesen támaszkodik oldalfekvésben, szerintem nemsokára fel fog tudni ülni. Igaz, ez mind sokkal később van, mint kortársai esetében, de nem baj, a lényeg, hogy megtanulja. Úgy látszik, neki ennyi időre van szüksége mindehhez.

Fogak terén ez a hónap nem hozott újdonságot, bár olyan nyugtalanul alszik mostanában, hogy bízom benne, hogy a fogacskák kínozzák, nem a hülye antibiotikum, vagy a füle. Folyton rág, bármit, ami a keze ügyébe kerül, de nem nagyon tudok a szájába nézni, mert megharap.

Most azon parázok, hogy mi legyen a szülinappal, legyen-e buli, vagy ne. Meg ugye a farsangi szülinapra is hivatalosak vagyunk, oda is szeretnénk menni, de nem tudom, hogy szabad lesz-e. 

Szerző: anna_over_the_moon  2009.02.14. 11:27 1 komment

Címkék: unnep fül csipet immunhiány micsinál novesben

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr754580153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_91082 2009.02.15. 18:35:58

Boldog 11. hónapfordulót kívánunk... Mindjárt itt van a szülinap, kezdheted a készülődést! Legyen buli :)
süti beállítások módosítása