Hát ezt is megértünk: Sári "anyu"-nak szólított, illetve kiáltott, mivel természetesen nem voltam a helyszínen, amikor a dolog történt. Ui. éppen fent voltam a gépnél, ő meg lent játszott az apjával, mikor valamiért lekiabáltam Cs-nek, mire Sári odaállt a lépcsőhöz, és visszakiabált, hogy "Anyu!", kétszer egymás után, érthetően, meghatóan. Azóta persze egyszer sem, pedig az apa és a mama már jól megy. No nem baj, ami késik, nem múlik.

Tegnap pedig végre elmentünk hármasban kikapcsolódni, ami nagyon jól sikerült, pedig odaúton Sári nagyon nyűgös volt, de amint megérkeztünk a fürdőbe, minden problémája elszállt. A parkolóban még párszor szólongatta a mamát, ui. tele volt a hely kék Suzukikkal, és a mamának is az van. 

Szépen átöltöztünk, kerestünk egy jó kis nyugágyat, majd mentünk a forróvízbe, ahova elvileg nem nagyon szabadna kicsiket bevinni, de öt perc talán nem árt meg, Cs. meg annyira szereti a termálvizet, hogy rábeszélt. Sári borzasztóan örült a pancsolásnak, óriásikat sikongatott a vízben, zengett tőlünk a fürdő, úgyhogy kezdtem aggódni, hogy a 70 éves átlagéletkorú közönség majd panaszkodik ránk, de szerencsére semmi gond nem volt, sőt, minden öregasszony teljesen meg volt hatva a kismanótól. Ezután a családi medencébe mentünk, ahol volt gyerek-csúszda, amin Sári teljesen egyedül tudott közlekedni, pedig nagyon  meredek volt és a végén mindig telefröcskölte az arcát vízzel. De most ez sem zavarta. Innentől amúgy nagyjából ez volt a program: kis seggáztatás a forró vízben, majd át a családiba, utána gyrs vetkőzés pelusra meg fürdőköpenyre, és játék a medence mellett (kis ikeás asztalok, meg mindenféle fa játék van ott a gyerekeknek, de Sári leginkább azzal a szórakozott, hogy vagy mindent ledobált a földre, vagy egy óvatlan pillanatban felkerekedett, és meg akarta fürdetni a játékokat). 

Sári egyébként egyre ügyesebben mozog a vízben - karúszókkal már egyáltalán nem kell aggódni miatta, mert szépen kitartja a fejét, és ha véletlenül víz is megy a szájába, simán kiköpi. Nagyon élvezi a lebegést: a medence szélén, ahol kiülők vannak, neki is leért a lába, ott sétálgatott, majd azzal szórakozott, hogy "beleugrott" a mély vízbe, persze csak úgy, hogy lelépett az ülőrészről. Sőt, már bizonyos helyváltoztató mozgásokra is képes, evezget a kezével meg a lábával, úgyhogy egy fél métert tud "úszni". Egyszóval tényleg nagyon élvezi, lehet, hogy kellene valami szervezettebb formát adni a dolognak, csak sajnos a babaúszáshoz már nagy...

Amikor nem fürödtünk, akkor egyébként rohangált, úgyhogy nem nagyon tudtunk egy percet sem ülni. Ez is meglepett, mert nagyon bátor volt, mint ahogy az is, hogy egy ideig azzal játszott, hogy hátrahajtotta a fejét, és bevizezte a haját (ugye, a hajmosást utálja). Jó volt, csak annyi volt a gond, hogy mindezt a kinti medencében művelte, és bár 30 fok körül volt a hőmérséklet, de azért vizes fejjel biztos megfázás lett volna... 

3-ig maradtunk, addig Sári egy percet sem aludt (amúgy is mostanában tiszta gáz a délutáni alvása, mert 2-3 előtt nem igazán lehet elaltatni, holott korán kel reggel...), simán hagyta, hogy letusoljam, megmossam a haját, pedig ez itthon erősen hisztigyanús, és igaz, hogy egy perc alatt elaludt a kocsiban, azért előtte egyáltalán nem volt nyűgös, vagy ilyesmi. 

Egyszóval szuper nap volt, nagyon vágytam már egy ilyen családi programra. Megbeszéltük, hogy ha megyünk még, visszük a dédit is, mert egyrészt rá is ráfér egy kis kikapcsolódás, másrészt akkor azért lehetünk kettesben Cs.-vel is. Én mér eléggé vágyom egy szaunába is, meg esetleg elolvasnék egy újságot a pihenőszékben, de ez egyenlőre ezzel a kis rosszasággal nem megvalósítható...

Szerző: anna_over_the_moon  2009.09.25. 10:50 1 komment

Címkék: beszéd outdoor

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr964580256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_94603 2009.10.02. 14:22:41

Biztos klassz nap volt.. én is tervezek hasonlót csak apa folyton mellózik. Ha szabad napos akkor meh itthon van mit csinálni... Tuti édes lehetet a kis Drága! Nem csoda,hogy odáig voltak tőle a nénik.
süti beállítások módosítása