Sárival az elmúlt pár napot a sógornőméknél töltöttük. Volt ott is karácsonyozás, igazán frappáns kis ajándékokkal, nemcsak gyerektekintetben. Volt továbbá D.-szülinap, atyaég, már 7 éves, pedig mintha tegnap született volna (szívás, szegénynek december 31-n van a szülinapja - de ugye lesznek ezzel így mások is...), ami kifejezetten jól telt. Sári természetesen tobzódott a rokonok - különösképpen a gyerekek - figyelmében és szeretetében. Mindenki ámult-bámult, hogy mennyit nőtt, milyen nagylány már, és tényleg az. A szókincse pl. ez alatt a három nap alatt legalább 20 szóval gyarapodott, innen látszik, mennyit jelent, ha egy gyereknek van(nak) nagyobb testvére(i).

A sláger nagyapa kutyája volt, a "Bogár", aki amúgy a disznóólban, a disznókkal alszik, következésképpen (sz*r)szagos, úgyhogy miután Sári megtanulta a "Bogár" szót, utána rögtön mondta azt is, hogy "büdi", és fogta be az orrát. Bár szerintem őt magát a bűzösség ténye nem annyira zavarta...

A szülinapi bulin ok vendég volt, főleg rokon gyerekek, és persze mindenki nagyobb volt Sárinál egypár évvel, így mindig volt, aki dédelgette. Az sem zavarta túlzottan, ha némelyik gyerkőc nem beszélt magyarul, bár szerintem a nyelvi akadályokon az ilyen korúak nagyon kreatívan felül tudnak emelkedni. Annyira jól érezte magát a törpe, hogy minket (mármint a szüleit) egyáltalán le se tojt, csak a gyerekek érdekelték.

A nagy mókázásban egy dolgot nem akart csak rendesen csinálni, éspedig az alvást. Minden nap fél 10-10 körül lehetett csak ágyba parancsolni, és csak jó sokára volt hajlandó elaludni. Hiába, érdekesebbek voltak a lányok, mint az alvás.

Szegénykém annyira sírt, amikor jöttünk haza! Úgy sajnáltam, majdnem én is elbőgtem magam!

Legújabb produkciónk egyébként a verselés. Hihetetlen hosszú verseket el lehet vele úgy szavalni, hogy én mondok egy-két szót, ő pedig a következőt. Jó, nem minden szót tud effektíve kimondani, csak mondjuk az első két hangot, mondjuk, de akkor is jó sorrendben mondja! Ráadásul elkezdte kérdezgetni, hogy "mi az?", és "miért?". Igaz, az előbbit viszonylag ritkán használja, mivel konkrétan mindenről tudja, hogy micsoda.

 

Szerző: anna_over_the_moon  2009.12.30. 18:53 Szólj hozzá!

Címkék: unnep beszéd micsinál

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr504580285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása