Sári láza vasárnap 39 fokra ment fel, de a lázcsillapító szerencsére levitte. Hétfőn persze nem ment bölcsibe, és délelőtt 38 volt a hője, amire az apja persze rögtön adott orvosságot. Kisebb vitám volt erről Cs-vel, ő ugyanis már az első köhintésre antibiotikumot tömne a gyerekbe (megelőzendő a fülgyulladást, ugye), én viszont úgy gondolom, hogy a láz azért nem annyira káros, különösen mivel Sári szerencsére nem hajlamos a lázgörcsre. Na mindegy, ezzel az egy kúppal tegnap sikerült jól karbantartani a gyereket, még este is 37,4-re ment csak fel a láza. Ma reggel kb. ennyi volt megint. Mivel a lázon és az étvágytalanságon kívül szinte semmi tünete sincs, ezért az orvos sem adott antibiotikumot, viszont a bölcsi egész hétre tiltólistára került, ami azért „jó”, mert így jövő héten kezdhetjük a beszoktatást előröl, és közben Cs.-nek már mennie kellene haza. Az élet felülírja a programot.

Sári és én hétvégén már egész bensőséges kapcsolatba kerültünk, bár természetesen még mindig az apja a sztár, de tegnap újra nagyon elutasító volt velem. Este meg is ütött, amikor az apja helyett én szerettem volna átöltöztetni. Mi tagadás, egyre rosszabbul viselem ezt… nyilván az sem segít, hogy azért az összes „nemszeretem” feladatot (lázmérés, orvoshoz járás) azért még mindig nekem kell csinálni, én tiltom meg a tévézést, a rosszalkodást is, de ettől függetlenül tényleg igyekszem annyi időt vele lenni, amennyit csak lehet – és azt tartalmasan eltölteni. Mégsem tudom elég jól csinálni – úgy látszik – megbuktam ebben a szerepemben is.

Szerző: anna_over_the_moon  2010.03.09. 08:24 4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr824580310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_75240 2010.03.09. 10:30:40

jajj ne már, Te szupi anyuka vagy! Más is mesélte, hogy fasírtba került a gyerekkel a bölcsimunka kombó miatt. Nálunk is én vagyok amúgy a szigormumus (érdekesen változik a világ, 50 évvel ezelőttig az apa volt a szigor, manapság meg ők haverok akarnak lenni - tisztelet a kivételnek)

Ismeretlen_119003 2010.03.11. 22:12:09

Szerintem (illetve az egyik nevelesi konyv szerint, ami nekem tetszik) az a helyes, ha a ket szulo egyetert a szigorban is es a jatekban is. Persze nyilvan vannak feladatok amiket az anyuka csinal, es nem kellemes, de a tiltasokat nem szabadna csak egyik felnek tennie, mert kesobb ebbol problema lehet. Foleg ha az apuka meg maskor megengedi uazt. Ebbol jonnek majd a szulok kijatszasa mokak. Persze ez nem konnyu dolog. De legalabb annyit megtehet a draga apuka, hogy amikor Te tiltasz, akkor azt mondja, Igaza van Anyanak, nincs tobb tv. (Nalunk sem mindig megy igy, de epp a minap sikerult ezt csinalnunk, es hatott, Emma nem is tiltakozott tovabb. Mig ha csak egyikunk tilt, heves ellenkezes a valasz.) Bocsi a hosszu kommentert :) S En is azt mondom, hogy ne bizonytalanodj el! Jo anyuka vagy!

gneke · http://www.gaaa.blog.hu 2010.03.11. 22:33:09

Nilván sokat jelent, hogy Apával van és nem Veled, de lehet hogy egyébként is Apás lenne...csak azért mert kislány...Az én lányom ennyi idősen nagyon is apás volt, persze rosszul esik ez legbelül, de eljön még a Te időd is, igazi anya-lánya kapcsolat lesz köztetek! Nyugi! Jobbulást Sárinak!

Ismeretlen_44444 2010.03.12. 13:52:52

Igen, beszélgettünk arról is, hogy mindig én tiltok mindent, és mostanában már Cs. is igyekszik legalább helyeselni. Nem könnyű visszaszerezni a gyerek szeretetét :-(
süti beállítások módosítása