A következő pár nap oviválasztási lázban zajlik mifelénk. 4-n kell beiratkozni hivatalosan, de mint tudjuk, a gyerek hivatalos oktatási rendszerben eltöltött éveit kezdi meg az óvodával, így nem mindegy, hova jár majd három évig. Persze Cs. erre is megvonta a vállát – náluk a faluban összesen 1 óvoda volt, aztán mégis felnőtt.

A körzeti ovi, ahova amúgy nagy valószínűséggel felvennék Sárit, nagyon közel van. Tegnap bementem, és végül is szép, meg aranyos, de nem dobtam tőle hátast. Az óvodavezető egy nyugdíj előtt álló szigorú tanítónéni kinézetű nő, aki néhány gyerekre, akit a szüleik magukkal hoztak, rászólt, hogy halkabban szaladgáljanak, mert nem tudunk mi (felnőttek) beszélgetni. Remélem, azért ő nem óvónő egy csoportban… Itt amúgy 1 német nemzetiségi csoportba vesznek fel 25 gyereket, ezek mind egy korosztály, és 3 másik –vegyes korcsoportú- csoportba pedig a többit. Itt már eleve felmerül a kérdés, hogy

Délután pedig – immár Sárival kiegészülve- elmentünk egy alapítványi oviba. Itt a havidíj 28 000 Ft+étkezés, ami kicsit sok, de a még éppen elfogadható kategóriába esik. Az ovi –annak ellenére, hogy minden bizonnyal pénzes szülők tartják el, nem annyira szép, mint a körzeti, de elég sok extrát kínál: a gyerekeket úszni, korcsolyázni, néptáncolni tanítják (ez benne van a díjban, így kvázi nullára lehetne kijönni, ha hozzáveszem, hogy ezekre privátban vinném a gyereket, mert akkor ugyan itt vagyok), és tele vannak programokkal, amikbe a szülőket is bevonják. Ez tetszett, de az nagyon nem, hogy a vezető óvónő, akitől Sári kicsit megszeppent, és ezért nem válaszolgatott neki, megkérdezte, hogy „na mi az, nem tudsz még beszélni?” Kapd be… Amúgy itt is osztott csoportok vannak…

Tapasztalati tanács? Valaki?

Szerző: anna_over_the_moon  2011.03.19. 14:00 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr244580372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Linda 2011.03.19. 16:52:22

Ugyanitt tartunk, tehát sokra nem mész velem, de azért leírom, hátha. Mi is megnéztünk a környékünkön 4 db ovit, csak a közelieket, a távoliak nem érdekelnek. Nos én eldöntöttem, mielőtt bármelyikbe is beléptünk, hogy csakis az első benyomásra fogok hagyatkozni és a megérzéseimre, slussz. 1.ovi: hatalmas, de akkora, hogy konkrétan eltévedtünk benne, millió gyerek, üvöltő ovónő-kilőve 2.ovi: omladozó falak, forgalmas főút mellett, bemenni se mertem-stornó 3.ovi: Kicsi. Rém barátságos hangulat, levegő, nagyon szimpi óvónénik első beszélgetésre, maradhattunk játszani ameddig akartunk-ez az egyik befutó 4.ovi:tök normális hétköznapi, nincs rossz megérzésem vele-második befutó Ha én lennék Te, akkor az alapítványi óvónéni beszólása miatt nem vinném oda a gyereket. Persze ettől még lehet jó, de az első benyomás nagyon számít. Remélem sikerül jól dönteni, nem könnyű az biztos. Puszi!

Ismeretlen_44444 2011.03.22. 13:30:32

Most nézem, hogy a bejegyzés közepe lemaradt, amikor is arról elmélkedtem, hogy -milyen előnyei és hátrányai vannak az osztott korcsoportnak -mi értelme lenne a német nemzetiségi csoportnak Basszus, tök frappáns bejegyzés volt, még egyszer biztos nem tudom így leírni. No mindegy, szerintem amúgy marad a körzetes ovi, osztott korcsoportos (nem németes)
süti beállítások módosítása