Az ovit eddig csont nélkül vettük – mármint Sári, természetesen, mert nekem azért sikerül következetesen félreértelmeznem az utasításokat, no de hát én már majdnem 31 vagyok, kopnak az idegpályák, ez van.

Szóval ma már 3. napja ovis a nagylány, kacsa csoport, perec jel. Első nap nagybátorság, anya 1 órára el (mennem is kellet, kötelező védőnői vizit), állítólag volt egy kis nyafi, de játékkal el lehetett vonni a figyelmét. Tegnap már csak pár percre mentem be vele, aztán egész délelőttre hazaküldtek, és csak ebéd előttre értem érte vissza. Persze, kicsit korábban mentem, mert tudtam, hogy kint lesznek az udvaron, és meg akartam lesni, hogy nem veri-e sutyiba az óvónő, vagy nincs-e büntetésben, amiért lapátolt a homokozóban… Persze, nem volt semmi ilyen, Sári szépen játszott, szaladgált és labdázott – csak sajnos egyenlőre egyedül. Amikor észrevett, nagyon örült, de mikor mondtam, hogy még játszhat egy kicsit, otthagyott a francba, szóval asszem nincs itt gond. Állítólag semmi gond nem volt, hazafelé pedig részletesen elmesélte a délelőtti mesét biz. 3 pillangóról, úgyhogy jó napnak könyveltük el a tegnapit is.

Ma pedig a mamája vitte, aztán ott is hagyta érkezés után – nem önszántából, mert szerintem ő ment volna, de elküldték, mondván, hogy Sárika már nagyon ügyes. Ma már ott is ebédel, kíváncsi vagyok, mennyit, ugyanis újabban borzasztó rossz evő lett a gyerek. Nem is értem, hogyan lehet 18,5 kg!

Az oviban egyébként rengeteg a gyerek. De tényleg. Annyi, hogy nekem 10 perc után szét akar esni a fejem, pedig én csak meghúztam magam egy sarokban, mintha ott sem lennék…Hogyan lehet ennyi gyerekre figyelni? Az óvónők elég katonásak – nyilván így, de mondjuk a gyerekeken nem látszott, hogy terror alatt lennének, és félnének az óvónőktől… Ami tetszett, hogy önállóságra nevelik a gyerekeket, mindenki saját magának terít, öltözik – de ha nem megy, akkor persze segítenek nekik. Az óvónők a játékban is részt vesznek, együtt társasoztak a gyerkőcökkel, sőt, a „kötelező” feladatokat, pl. kézmosás is igyekeztek játékosan megoldani. Azért persze a bölcsi még most is sokkal gyerekbarátabbnak tűnik – de gondolom, ahogy Sári vagányodik, ügyesedik, úgy fogja egyre jobban megszokni az ovi szokásait, lesznek új barátai, és az óvónőkkel is kokettálni fog… nem lesz itt gond!

Szerző: anna_over_the_moon  2011.09.07. 10:56 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr254580436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása