Az a kis karácsonyfa-dísz angyalkát, amit Eszter sírjára tettem, már másodszor találtam arccal lefelé fordulva. Gondolom, a szél fordította meg. Nem akarok jeleket látni mindenben, de mégis beleképzelek valamit, üzenetet, nem tudom.

Ma 8 hete, hogy Eszter elment. Hétfőn, éppen 2 hónappal azután a szörnyű nap után kezdek újra dolgozni. Hasznos része leszek a társadalomnak, pénzt keresek, a munkám hozzájárul a GDP növekedéséhez, adót és TB-t fizetek majd, amelyből finanszírozzák a kórházakat, és amelyből kismamákat tartanak el. Én meg nem vagyok beteg, nem kell eltartani.

"De jól áll neked ez a dzseki!" - mondja a nagymamám. - "Nem is látszik rajtad, hogy ter..." - majd elharapja a végét, én meg úgy teszek, mintha nem hallottam volna. Igen, aki nem ismer, valószínűleg nem veszi észre, hogy 2 hónappal ezelőtt még azt hittem, gyerekem lesz.

Hétvégén hármasban elutazunk wellnessezni. Cs. szereti az ilyet, meg persze Sári is, és én is örülök, hogy együtt leszünk, csak mi. Sári igényli a társaságunkat, jobban, mint valaha, és örül, mert várat láthat, ahol eljátszhatja, hogy ő a királylány. Persze, bárhol máshol is eljátssza, nem akadály a helyszín. A fantáziája csodálatos.

Az angyalok lefelé fordulnak a sírhantokon, a mi életünk pedig megy tovább.

Szerző: anna_over_the_moon  2012.03.01. 13:58 5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr724580498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_116528 2012.03.01. 22:43:18

"...légy türelemmel szíved rejtelmei iránt, és igyekezz úgy szeretni a kérdéseket, akár a lezárt szobákat vagy az idegen nyelven írott titokzatos könyveket. Ne kutass olyan válaszok után, amelyeket nem kaphatsz meg, mert nem tudnál együtt élni velük. Az egyetlen cél, hogy megélj mindent. Élj hát most a kérdéseknek! S így fokozatosan, anélkül, hogy észrevennéd, egyre közelebb kerülsz ahhoz a távoli naphoz, amikor majd választ kapsz mindenre." Rilke

kicsinap 2012.03.07. 08:16:42

Hogy sikerült a munkakezdés? A pihenés? Hogy vagy?

Ismeretlen_44444 2012.03.07. 19:04:01

Köszönöm, egész jól megy a munka! Azt hittem, sokkal rosszabb lesz, de végül is tűrhető volt - még az első nap is. És így gyorsabban is telik az idő. A kollégák kedvesek voltak, nem kérdeztek (nyilván mindenki tudja, mi történt), de aki kérdezett is, az sem tolakodó módon. Igaz, már megvannak az előre gyártott mondataim, ha sablondumát nyomok, akkor nem kell annyira erőlködni.

Ismeretlen_75240 2012.03.07. 20:41:14

és mia sablon? el sem tudom képzelni

kicsinap 2012.03.07. 21:05:07

Örülök, hogy jól indult a dolog. Nekem még van egy kis időm, de azért félek. Nem a kollégáktól, attól, hogy nem tudok koncentrálni a feladataimra. Mennyi időt kell várnotok? Nekem úgy szalad az idő itthon is, hipp-hopp már mehetek is a suliba, oviba, és meg be sem fejeztem, amit terveztem...
süti beállítások módosítása