Hát akkor úgy néz ki, hogy belevágunk a vizsgálatokba. Mindjárt ma, mert a női termékenységi hormonoknál az a szép, hogy nem mindegy, melyik nap vizsgálnak. Az elkövetkezendő két hónapom –ha jól értettem- úgy fog kinézni, hogy a ciklus 6. napján vérvétel, 8-10-12-14-16. napon peteéréses ultrahang-vizsgálat (van valami latin neve is, csak a „metria”-t jegyeztem meg), majd az UH-val igazolt peteéréstől számított 7. napon újabb vérvétel. És mindezt kétszer. Így nyaralást, hosszú hétvégét, vagy külföldi utazást (akár munka miatt) ne nagyon tervezzünk, ugye?

A többit nem is nagyon tudom. Lesz valami inzulinrezisztencia vizsgálat, pajzsmirigy-hormonok (vagy az előbbiben az benne van?), és petevezeték-átjárhatósági vizsgálat, amin tököltünk egy kicsit a dokival, mert ezt lehet UH-val (ami fáj), vagy laporoszkópiával altatásban (ami meg műtét). Ráadásul a csodadoki mondott valamit, hogy melyiket NE csináltassam, de már nem emlékszem, hogy az UH-sra mondta, vagy az altatásosra. Cs.-nek spermavizsgálat, meg valami genetikai izé, de ehhez Pestre kell menni. Egyenlőre azokat próbálom elintézni, amit itt vidéken is el lehet végeztetni. Így is rengeteg idő megy el vele, ráadásul mivel amit lehet, TB-re csináltatnám meg, rengeteg munkaidő. Biztos tapsikolni fognak bent, egyrészt mert sokat fogok hiányozni, másrészt meg ebből nyilván arra következtetnek, hogy ismét családbővítést tervezünk. Ami amúgy nem igaz, mert én ennek a mondatnak a végére még mindig kérdőjelet teszek. Ennek ékes bizonyítékaként hétvégén ki fogom szanálni az összes babaholmit. Nagyon elegem van belőle, hogy minduntalan belebotlok valami ruhába, játékba, hordozóba, babakádba. Most belátható időn belül úgysem kell semmilyen babaholmi, de ha egyszer véletlenül kellene is fog, akkor meg majd megveszem újra. Újat, frisset, szépet, ropogogósat.

Amúgy meg leszarom, ki mit gondol. Én csak tudni akarom végre az igazat, vagy tudni akarom a semmit. Mert erre is van azért esélyem. Ha pedig megtudtam, akkor majd kezdek vele valamit.

Szerző: anna_over_the_moon  2013.04.24. 08:56 6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr195244199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kicsinap 2013.04.29. 13:46:59

Nem értek hozzá annyira, de tesómék lombikoznak, és a sógornőmnek mindig 3. napon volt az első vérvétel...

Én már azt sem tudom jó lenne-e, ha tudnám mi történt...Persze neked más még a helyzet...Nem tudom miért, de még mindig csak végtelen dühöt érzek, hogy ez megtörtént. Mert egyre inkább úgy tűnik puszta véletlen volt.

anna_over_the_moon 2013.04.30. 08:54:55

@kicsinap: azokon a vizsgálatokon én már túl vagyok. A 3. és 21. nap, ugye? Ha jól tudom, azt akkor csinálják, ha csupán a ciklus hossza alapján nézik a peteérést. Nekem meg most UH-val csinálják. Nincs nagy jelentősége a vizsgálatnak, mert nálunk ugye nem a teherbeeséssel van a probléma.

Én most újra elég mélyen vagyok. Nem tudom, meddig tart ez, de ezek a vizsgálatok nagyon megviselnek most.

kicsinap 2013.05.01. 21:54:23

Akkor mi célt szolgálnak? Hiszen, ha teherbe tudsz esni, márpedig tudsz, akkor miért kell hormonokat, vagy a petéket nézni?

Én még terhesen is nagyon szarul éreztem magam a terhesgondozóban...

anna_over_the_moon 2013.05.02. 08:23:38

@kicsinap: A vizsgálati eredmények egy bizottság elé kerülnek, amely alapján eldöntik, hogy jogosultak vagyunk-e egy újabb, immunösszeférhetetlenség-vizsgálatra. Azt hiszem...

kicsinap 2013.05.02. 08:25:04

Aha. Mert az nagyon drága? Mert arról olvastam, hogy maga az immun terápia az nagyon drága kezelés, de a vizsgálat is?

anna_over_the_moon 2013.05.02. 08:28:05

@kicsinap: Igen, ha jól tudom, milliós tétel.
süti beállítások módosítása