Hogy mikor tudom ezt a posztot kitenni, arról fogalmam sincs, mert egész nap net nélkül tengődök. Pedig nem is a tanyán vagyok, még sincs éltető internet, köszönjük kábelszolgáltató. (Update: ezt tegnap írtam, ma már dolgozom, így net is van)

Azért voltam ma távol a munkától, mert ma csinálták a petevezeték-átjárhatósági vizsgálatot, ami sokkal jobban fájt, mint azt gondoltam volna. Azt hittem ugyanis, hogy akinek átjárható a vezeték (márpedig nekem tuti az, hiszen azonnal terhes leszek, amint egy pasi után elmegyek pisilni), annak nem fáj a dolog. Nos, itt szeretném eloszlatni a tévhiteket: de, annak is fáj. Ebből kiderül, hogy a lelet negatív, aminek persze egyrészt örülünk, másfelől meg tudtuk. A vizsgálat maga ugyanis abból áll, hogy kipeckelik a méhszájat (nekem zárva volt, így ki is kellett nyitni – na, aki szült már, az tudja, hogy nem ez a legfájdalmatlanabb tevékenységek egyike), majd egy katéteren keresztül kontrasztanyagot nyomnak a méhüregbe, ami feszít és görcsöket okoz. Ezután UH-val megvizsgálják a méhet, majd egy kis tűvel levegőbuborékokat juttatnak a folyadékba, ami visszaveri az UH-t. Ha a kis bubik mindkét petevezetéken megjelennek, és gondolom, eltűnnek, akkor az embernek nyert ügye van.

Aha. Nekem megjelentek, eltűntek, de ami a kettő között volt, legalább is bal oldalon, mert a jobbat nem éreztem, na, az nem volt kellemes. Úgy tudnám leírni, mintha egy szívószálon akartak volna egy diót átpréselni. Fájt, mint a fene. De nem tartott sokáig, és senki nem szólt rám, hogy kiabálok.

Utána sokáig görcsöltem, meg kicsit vérzek is, de összességében kibírható a dolog.

Ami viszont ennél is fontosabb, hogy úgy néz ki, találtak valamit. Persze, nem a vizsgálaton, mert az –mondom- töknegatív, hanem a 60ezres vérvételen, amin pár hete voltunk. Kiderült, hogy trombózishajlamom van, ami önmagában magyarázná a vetéléseket és a halvaszülést is. A jó hír, hogy kezelhető, véralvadásgátlóval. A rossz, hogy azt senki nem tudja, valójában ez vezetett-e a siralmas statisztikámhoz. Így bennem van, hogy jó, ez is egy magyarázat, vagyis, ez csak egyféle magyarázat. Mi van, ha valami teljesen más bajom is van? Azt már úgysem vizsgálja senki, hiszen megvan ez a trombózizé, olyan, mint a szent grál, kész, menjél, adunk szurit, és szülj sok gyereket!

Egyébként pár tesztre még várunk, de tulajdonképpen egy vérvételt leszámítva megcsináltuk az összes vizsgálatot. Valahol örülök, amúgy, hogy találtam valamit, ami önmagában véve hülyén néz ki (ki örül annak, hogy agyvérzésben, vagy valami hasonló fincsi betegségben fog meghalni), de ha van valami, akkor van magyarázat, és akkor lehet ellene küzdeni… és ha tenni lehet ellene, akkor még remény is van.

Szerző: anna_over_the_moon  2013.07.23. 08:11 3 komment

Címkék: egészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr705419702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kicsinap 2013.07.28. 20:55:47

Nem értem. Eszter halála után nem ez volt az első vizsgálatok egyike, amit megcsináltak? Mármint a trombózis hajlam. (Barátnőm is benne van most a vizsgálatokban, 5 év alatt 4 vetélés...)

Morticia83 2013.07.29. 00:46:35

Ez tényleg furcsa. Én már az első missed ab után meg akartam nézetni, hogy nincs-e trombózis hajlamom, de az akkori dokim kijelentette, hogy olyat csak akkor csinálnak, ha majd még egyszer elvetélek. Én már ezen is kiakadtam...

delaney 2013.08.27. 12:13:42

Tudom, hogy ez ilyenkor nem segít (és bocs, hogy ismeretlenül beleszólok), de a trombózishajlam egyedül is bőven elég magyarázat mindenre.
Nekem is van, bár én nem szeretnék még szülni (meg is nehezíti a védekezést is ez a hajlam, nem picit...), de az orvos azonnal elmondta, hogy ha babát szeretnék majd valamikor, akkor azonnal jelezzem és már a teherbe esés előtt el kell kezdeni alvadásátlóval szúrni magam, meg a terhesség alatt végig és még utána is 1-2 hónapot, mert különben nem sok eséllyel fog megmaradni a baba. Tehát ez így egyedül, más probléma nélkül is bőven lehet kiváltó ok, sőt.

A legjobbakat Nektek! :)
süti beállítások módosítása