Az a jó, hogy a vérképem vashiányt mutatott, így vasat kell szednem. Ez azért jó, mert a vastabletta köztudottan székrekedést okoz, ami azért különösen jó, mert a terhesség önmagában is megnehezíti az anyagcsere normális működését, és így ez a probléma nálam hatványozottan jelentkezik. Inkább nem mennék bele a részletek ecsetelésébe, nehogy leromboljam a „nők ilyet nem csinálnak” nimbuszt, legyen elég annyi, hogy a probléma igen is valós, és megoldást kellett rá találnom.

A kismamás honlapok alapvetően a táplálkozásban látják a belek nyitját, amivel én is egyet tudok érteni. (Persze, létezik drasztikusabb módszer is, nevezetesen a beöntés, de ezt –érthető okokból- nem preferálom, bár állítólag baromi trendi és egészséges). Ezek szerint sok gyümölcsöt kell folgyasztani, joghurtot, tejet, müzlit, ill. alkalmanként egy kanál szilvalekvárt vagy aszalt fügét. A gyümölcs, joghurt, tej, müzli nálam mind megvolt, de sajnos hiába vártam a jól megérdemelt produktumot – az sajnos elmaradt. A fügét maximum úgy tudnám lenyelni, mint az orvosságot, a lekvárt pedig még úgyse, így kezdett úgy tűnni, hogy én már örökre el leszek tiltva a nagyobb eseményektől.

És ekkor villany gyúlt a sötétségben. Eszembe jutott, hogy én szeretem a krémtúrót. Viszont csakis azt, amelyik boldog óvodáskoromat idézi, ahol néha uzsonnára krémtúrót kaptunk. Mint a szocializmus sok vívmánya, a krémtúró is eltűnt a rendszerváltásban, hogy aztán valamelyik elmés cég (Milli) megszerezve a licenszet újra bevezesse az eredetihez nagyon hasonló replacementet. Nos, én EZT a krémtúrót imádom, ebből is a vaniliásat (mazsola nélkül), és csakis ezt. A túróvarázs meg egyebek nem jók. Pont.

Mi köze ennek a székrekedéshez? Csak annyi, hogy még régebben felfedeztem, hogy ugyan tök király, hogy én ezt a krémtúrót meg tudom enni, viszont valami nem jó nekem benne, és olyan, de olyan hasmenésem lesz tőle, hogy ... csak na! Ezért csak és kizárólag esténként, és csak akkor, amikor biztos voltam benne, hogy aznap már nem kell mennem sehova ill. nem jön hozzám senki mertem áldozni a krémtúró oltárán.

Szóval így esett, hogy kipróbáltam a krémtúró székrekedés-oldási képességeit. Az eredmény felemás lett: ui. a székrekedést nem oldja, viszont a beleket rendkívüli módon serkenti. Innentől mindenkinek a fantáziájára bízom, hogy ez milyen érzés. (Szar.)

Szerző: anna_over_the_moon  2007.12.11. 16:26 3 komment

Címkék: egeszsegugy noidolgok szenvedelyek

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr754579883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ande · andedrag.freeblog.hu 2007.12.11. 21:20:14

Éljenek az FMCG-k! :-) Tisasent nem próbáltad? :)

Ismeretlen_8811 2007.12.12. 00:59:53

t'om nem kéne beleugatnom, mer semmi közöm hozzá, + egyébként is halott lennék, v mi, de de én mindig balatonfelvidéki száraz fehérbort szedtem székrekedésre illetve: kora hajnali kávé cigarettával (de asszem ez most ellenjavalt) kv -- maradhat?

Ismeretlen_44444 2007.12.12. 10:24:58

Sejtettem, hogy most majd jonnek a jobbnal jobb otletek. A cigi, bor es gyogyszerek mind tiltottak (bar ha jol emlekszem, a cigi-kave kombinacio valoban hatasos). KV lehet, mertekkel - de engem az onmagaban nem hajt meg. No nem baj, egyszer mar majd csak kijon, ami bent van, nem?
süti beállítások módosítása