Nem szép dolog ilyenről írni, de belém bújt a kisördög, úgyhogy nem állom meg.

Ma lesz a céges karácsonyi buli (amire nekem nincs kedvem menni), és a dress code „formal”. A party 8-kor kezdődik, ezért egy csomóan már nem mennek haza. Köztük E. (a kitörő vulkán) sem. Ez mondjuk még rendben is van, de engem ha fizetnének, sem tudnának rávenni arra, hogy kisestélyiben dolgozzam végig a napot, aztán ugyanebben menjek este a buliban és hajnalig ropjam. Mindegy, E. nem én vagyok, és ő lazán bevállal ennél cifrább dolgokat is (a 2 évvel ezelőtti bulin pl. lefényképezték, amint 2 srác a mellét fogdossa, és annak ellenére, hogy ő kapta meg elsőként a képeket, ezt nem cenzúrázta ki, hanem körbejáratta az egész cégben – ez úgy uszkve 300 ember rosszabb napokon, plusz én elküldtem minden haveromnak is).

 

Nem állom meg, hogy leírjam E. külsejét, bár félek, hogy a szavak nem tudják visszaadni a látványt teljes hitelében.

 

Ha egy szóval kellene jellemeznem, akkor azt mondanám (a tűzhányó mellett), hogy E. maga a megtestesült komikum. Magas, vékony, csontos, olyan fejszerkezettel, hogy Miki egér is megirigyelné. Borzasztó karakteres az arca, a szájával egészen elképesztő dolgokat képes művelni, ezért tök nagy kaland lesni, ahogy eszik. Eleve az ételhez, étkezéshez való hozzáállása rendkívül érdekes, egy céges ebéden például, amikor baromira kellett sietnünk, ezért a főnök megkért mindenkit, hogy ne együnk levest, E. –miután elcsámcsogott a főételen (minden falaltot 100-szor megrágott)- lazán berendelte a desszertet. Megfontoltan eszik, de mégis az a benyomása az embernek, hogy ez a nő egyszer életében már éhezett.

 

E. olyan csontos, mint egy szög. Úgy is mozog: nagyokat lép, de minden mozdulata olyan, mintha vissza akarná fogni magát – mert ha nem teszi, akkor nem lépne, hanem ugrálna, akkor nem rámutatna, hanem ráugrana. Viszont ha valamihez hozzáér, akkor erőteljesen megnyomkodja, sosem egy ujjal, hanem mindig öttel, sosem csak egyszer, hanem többször is egymás után.

És mindehhez hab a tortán E. hangja, hanghordozása és beszédstílusa. A repedt fazék hang talán közhely, de ennél jobban nem tudom érzékeltetni azt a rikácsolást, amit beszéd címén kiprésel a torkából (és hálát adok az égnek, amiért énekelni még sosem hallottam), de mondjuk ez hagyján, ez adottság. Ellenben E. kétféleképpen tud beszélni. Vagy egy szörnyű hangszínen lejtések és mindennemű ritmika nélkül, vagy –ha és amennyiben nyomatékot akar adni valaminek- ezt a hangszínt egy oktávval feljebb helyezve ezen a szinten folytatva a kommunikációt. Egy a közös: a hangerő mindig baromi nagy, a nyomatékos szavaknál kicsit még nagyobb. A telefonban például képtelen nem ordítani (open office, ugye), és képtelen nem elnyújtani a szavak utolsó szótagját.

 

Mindemellett E.-nek szörnyű ízlése van: legyen szó lakásról, ruháról, frizuráról vagy sminkről, tragédia, hogy mi tetszik neki.

 

E. nem kedves, nem bájos, viszont okos, precíz és ügyes – és mindamellett szereti, amit csinál. Olyan emaileket ír, hogy lefordulok a székről, viszont egyenes és hatékony. Ezért tulajdonképpen jó vele dolgozni.

 

Ma E. úgy néz ki, mint Szörnyella De Frász. Mert ugye ma lesz a karácsonyi buli, és mivel E. már nem megy haza, ezért felvette a kisestélyi ruciját (ami tulajdonképpen jól is áll neki: egy fekete koktélruha, mell allatt vágva), ehhez egy ezüst harisnyát, és egy fekete lakk körömcsizmát. Mondjuk ez még szolíd, de E. nem érte be ennyivel. Kajálni mentünk, és mivel hideg van, E. felvette a bundáját is: fekete, buzi nagy gallérral és szőrmével a kezén. Maga a kabát akkora, hogy kb. Kínát is beterítené, E. csontos alakján pedig úgy néz ki, mintha egy csomó szőrt szórtak volna valami gonosz kis manók a beenyvezett testére. Mindehhez feltette a macis (!) hímzett retiküljét, és teljes harci díszben levonult a menzára sorban állni. Dettó mint Szörnyella.

 

És most veszem észre, hogy hajat elfelejtett mosni.

 

Jó buli lesz. Én nem megyek. Nincs bundám.
Szerző: anna_over_the_moon  2007.12.20. 14:45 3 komment

Címkék: ceg masok noidolgok

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr614579887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ande · andedrag.freeblog.hu 2007.12.21. 23:34:02

Nekem most van a bulim. Nem vagyok ott. Elvileg azért, mert holnap iskola van, gyakorlatilag azért, mert a kollégáim kétszynűek és gonoszak, és nem érzem kötlességemnek karácsony címén jópofizni velük. Ez a jellemzés hihhetetlenül jó volt, szinte kedvem lenne látni, olyan-e, mint amilyennek képzelem, de jobb így. Sajnállak is, meg nem is, mert Neked legalább jó vele dolgozni és vicces :) Amikor lefordulsz a székről e-mailjeit olvasva, az azért van, mert viccesen hülyén ír?

Ursula 2007.12.22. 11:51:42

női dolgok,betudom a kisördögnek árnyalta a képet a méltató 3 mondatos bekezdés és nem mondhato, hogy szürke egerek vesznek körül:)

Ismeretlen_44444 2007.12.24. 10:23:27

Ande: nem, nem viccesen ír, hanem borzasztó lekezelő stílusban (még a főnökainek is). Ursula: ez így van. kezdem azt hinni, hogy ennél a cégnél munkaköri követelmény az, hogy furcsa legyél. (Ebből kifolyólag én is urcsa vagyok).
süti beállítások módosítása