Sikerült túlélnem a karácsonyt szülés és kórház nélkül, úgyhogy ez volt az én ajándékom. Persze, az is fontos volt, hogy azt hiszem, az ajándékok célba találtak - igaz, idén jóformán csak Sári kapott valamit is. Nála pedig a ló volt a sláger, mindenféle fajta formában. Nem is értem ezt a ló-mániát, hiszen élő lovat csak elvétve látott, mégis, jöhet minden: póni, Barbie-ló, plüss ló, akármi.

Szenteste amúgy egész nap nagyon izgatott volt a kisasszony, ami érthető, hiszen hetek óta sokat meséltünk a karácsonyról. Pár nappal korábban kitalálta, hogy ő templomba akar menni a dédivel, így a délutáni alvás után (amíg én fát díszítettem), ők elmentek a templomba. Persze, kb. fél órát volt érdekes a dolog: beállt szegénykém a gyerekek közé énekelni, de mivel nem ismerte a jézuskás énekeket, így hamar megunta, és hazajöttek. A vacsora közepesen sikerült, Sári csak csirkecombot evett, mint mindig. Én alig mertem enni, a reflux miatt, Cs. pedig nem volt boldog, mert náluk sokkal nagyobb zabálás megy ilyenkor. Ezután gyertyagyújtás, Sári elénekelte a kiskarácsonyt, de igazából alig bírta már ki, hogy ne vesse rá magát az ajándékokra. Úgyhogy engedtünk neki, és ő a legnagyobb dobozt kezdte bontogatni. Pár éve ment a neten egy videó, ahol két kisgyerek földhöz veri magát örömében, amikor a rég vágyott ajándékot megkapják - nos, valami ilyesmit éreztem Sárinál is, amikor kiderült, hogy Barbie-hintót (lóval) rejt a doboz. Ezt követte az e-bay-en 15 EUR-ért kukázott Barbie-istálló két lóval és rengeteg kütyüvel (hasonló reakció), majd egy plüss ló (azóta ez is bekerült állandó alvótársnak), továbbá egy szárnyas póni (és ezzel zárul a ló-lista), iszonyat gagyi Barbie-utánzat baba (nem volt drága, de az ilyenekért 1 Ft is kár), és végül a tőlünk kapott mikrofon, amibe azóta is néha-néha beleénekel, de leginkább csak visszhang funkcióban.

Sári azóta többször is elmondta, hogy el sem hiszi, hogy ennyi szép ajándékot kapott, és akkor ő biztosan nagyon jó gyerek. És természetesen gonosz anyja minden huncutságnál meglebegteti a lehetőségét annak, hogy 1-2 ló visszakerül a jézuskához, ha nem változtat a viselkedésén, és egyenlőre (mivel hogy a lovak nagy becsben állnak errefelé) ez beválik. Mindenesetre több lovacskát köszönjük, nem kérünk.

 

Szerző: anna_over_the_moon  2011.12.27. 20:46 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr984580447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása