(A címben szereplő sorokat egy sorstárs amerikai anyuka adta a blogjának.) Csak akkor fáj, ha lélegzem...

Azt álmodtam, hogy Eszter meghalt. Nem a halálát álmodtam meg, hanem a hiányát. Szörnyű volt. Aztán reggel felébredtem, és rájöttem, hogy nem álom volt.

A legrosszabb, hogy ha valami olyat csinálok, amit "normálisan" (terhesen, vagy kisbabával) nem tennék, rögtön eszembe jut, hogy nem itt kellene lennem, nem csinálhatnám ezt, ha Eszter élne! De nem támasztom fel azzal, ha bezárkózom a lakásba, ha nem veszek tudomást arról, hogy az élet megy tovább! Semmivel sem támaszthatom fel, mást nem tehetek, mint hogy megtanulok együtt élni ezzel a fájdalommal. Csak akkor fáj, ha levegőt veszek...

Ma 1 hónapja, hogy Eszter meghalt. Ő döntött-e úgy, hogy nem akar megszületni, vagy valami más oka volt? Nem tudom. De nehéz hónapot teremtett a hiánya, és az a sejtésem, hogy még jó pár ilyen fogja követni ezt a szörnyű 31 napot. Meddig? Mikor lesz vége? Talán sohasem. Amíg lélegzem.

Szerző: anna_over_the_moon  2012.02.05. 14:16 3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr634580475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_116528 2012.02.12. 13:11:00

"A fájdalom szakítja ki belőlem a felismerést, s a tenger felett repülő sirályok megtört sikolya visszhangozza:halott. Titkos rejtekhelyemmé válik ez a szó. A jövőben együtt kelünk, együtt fekszünk. Magamra öltöm minden reggel, mint egy ruhát. Mindig ott lesz, ahol én. Mindenhova elkísér. Mindenhova. Ott lesz a takaró gyűrődésében, a széltől meglibbentett függöny suhogásában, mindenben, ami úgy piheg, mint a lélegző test, mindenben, ami dobog, mint a szív. Félelem fog el; sose szabadulok ettől a szótól." Edmonde Charles-Roux

Ismeretlen_44444 2012.02.12. 18:37:04

Hol találod ezeket az idézeteket?

Ismeretlen_116528 2012.02.12. 19:38:56

Elég régóta gyűjtögetem :(
süti beállítások módosítása