Borzasztó elfoglalt anyaként mostanában alig van időm a saját gyerekemre, így a következő sztori bizonyos részleteit is csak másodkézből ismerem, de azért megpróbálom hitelesen előadni.

Sári sokat panaszkodott mostanában egy Bálint nevű kisfiúra az oviban, aki folyamatosan piszkálja őt. Bálint ugyanis összeállt a Csanival, aki köztudottan a legnagyobb betyár a csoportban, konkrétan állandóan egreciroztatja a többieket. Na, szóval ez a Bálint is beállt a kis terrorista csoportba, és rendszeresen kipécézte magának Sárit. Volt itt minden: fojtogatták a mosdóban, lökdösték az udvaron, vagy a minap alvás után többször rálépett a kissrác Sári hajára (ok, ez lehet véletlen is, tekintve, hogy Sárinak nagyon hosszú a haja, és ha lefekszik, akkor valóban mindenhova kerül belőle...).

Meglehetősen tanácstalan vagyok, hogy ilyen esetekben mit mondjak a gyereknek. Mert Sári olyan kis félénk, nem tudja magát megvédeni, viszont nem szeretném, hogy állandó céltáblája legyen ezeknek a kis fikagyárosoknak. Ugyanakkor beavatkozni sem akarok addig, amíg nem muszáj, hiszen Sárinak magának kell megtapasztalnia, hogyan kell az ilyen helyzeteket megoldani. Így olyanokat magyaráztam neki, hogy mondja meg a fiúknak, hogy ők milyen gyávák, mert csak a gyáva fiúk bántanak lányokat. A bátor fiúk megvédik őket. Vagy hogy fogjanak össze a többi gyerekkel, akik szintén a listán vannak, és így sokan talán meg tudják leckéztetni a két fiút. A harmadik ötletem az volt, hogy egyszerűen ne vegyen róluk tudomást, amikor valamelyik díszpinty odamegy hozzá, egyszerűen csak fordítson hátat neki (ez a kifinomult technika minden bizonnyal nem működik 4 éves korban...).

Nos, végül nem tudom, hogy Sárit mit alkalmazott, de ma reggel azzal keltett fel (tegnap nem találkoztunk, mert én munkaügyben repkedtem ide-oda), hogy "lebarátkozott" a Bálinttal, és a Bálint adott neki egy puszit. Úgyhogy már egyáltalán nem haragszik rá. Cs. szerint Sári tegnap egész nap üdvözült arccal mászkált otthon, nagyon büszke volt magára, szerintem lehet, hogy innentől Bálint lesz a szerelme.

Ugye nem így neveljük a lányokat a családon belüli erőszak negligálására?

Szerző: anna_over_the_moon  2012.12.13. 12:44 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sarikittyom.blog.hu/api/trackback/id/tr684963508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása